Як готувати Віденську паску на Великдень: рецепт, який набуває популярності в мережі

новини
1 063
0
Як готувати Віденську паску на Великдень: рецепт, який набуває популярності в мережі


Багато господинь-початківиць вважають, що приготування пасок напередодні Великодня – це дуже довгий і складний процес. Мовляв, він вимагає спеціальних навичок і знань.

І якщо ви поки що боїтеся експериментувати з панетоне - італійським варіантом паски, - зробіть віденську паску, радить Радіо Трек.



Інгредієнти для опари:

тепле молоко – 175 мл
пресовані дріжджі – 15 г,
яйця – 2 шт.
цукор – 150 г,
вершкове масло 82,5% – 100 г.
Інгредієнти для тіста:
борошно – 500 г,
ванільний цукор – 1 пачка,
цедра 1 лимона,
коньяк або ром – 1 ст. л.

Для приготування опари до теплого молока додаємо пресовані дріжджі.

В іншій мисці збиваємо яйця з цукром у пишну масу.

Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, потім чекаємо, поки воно стане кімнатної температури.

Змішуємо все та ретельно перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо за кімнатної температури на 10 годин – тобто на всю ніч (тому таке тісто ще називають нічним).

Потім просіюємо через сито борошно, додаємо ванільний цукор, цедру лимона та трохи коньяку чи рому.

У борошняну суміш додаємо нічне тісто і замішуємо майбутню віденську паску в комбайні або вручну.

У форми викладаємо 1/3 тіста, накриваємо їх рушником і ставимо в духовку, розігріту до 50°С, на 2-3 години.

Коли тісто підійде, знімаємо рушники, розігріваємо духовку до 175°С (режим верх-низ, без конвекції), при цьому не виймаючи паски.

Випікаємо віденські паски в духовці приблизно 40 хвилин. Потім виймаємо, чекаємо, поки вони трохи охолонуть, і покриваємо глазур'ю.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Дощ з мокрим снігом: якою буде погода на Буковині на вихідних
9 940
Два-три каштани в шафу - і багаторічна проблема вирішиться сама собою: про що йдеться
7 759
«За місяць робимо до 18 тонн»: як на підприємстві Буковини роблять натуральний сік — відео
6 168
«Дах – як решето, небо видно!»: на Буковині ветеран АТО просить допомогти із покрівлею
6 137
Чи будуть буковинці взимку зі світлом: у Чернівціобленерго прокоментували ситуацію
6 125
Лікарям повідомили про підозру після смерті одеського мільйонера-забудовника
5 933
У Чернівцях пільговий маршрут на Калічанку почне обслуговувати ЧТУ
5 643
"Золотий" генератор: ексдиректора лікарні у Чернівцях підозрюють у розтраті великої суми
5 403
У селах на Буковині спалах африканської чуми свиней: оголосили карантин
4 491
Вічна пам'ять і шана. Сьогодні у Чернівцях попрощаються із двома захисниками
4 095


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.