Три неочікуваних продукти, які шкодять фігурі

новини / Здоров'я
1 210
0
Три неочікуваних продукти, які шкодять фігурі


Коли людина хоче схуднути, вона, швидше за все, почне уникати піци, чипсів та солодкого. Але дієтологи попереджають, що деякі продукти лише здаються "здоровими". Насправді вони можуть додати багато зайвих калорій до вашого щоденного раціону.

Експерти з питань харчування на сайті Eat This Not That виділили кілька "підступних" продуктів харчування, які вважаються корисними, але часто заважають нам схуднути.



Перекушування горіхами

Нам давно відомо, що краще перекушувати горіхами, ніж такими шкідливими альтернативами як шоколад або чипси. Та з точки зору втрати ваги це зовсім не так. Хоча в горіхах дійсно міститься багато поживних речовин, вітамінів та мінералів, важливо підходити до їхнього споживання помірковано. Дієтологиня Кімберлі Гомер стверджує, що не варто переїдати горіхи, особливо регулярно.

Наприклад, лише в одній чашці мигдалю міститься 826 калорій. А з'їсти таку кількість дуже легко. Для порівняння, у одному пакетику картопляних чипсів — 156 калорій.

Гранола на сніданок

Згідно з даними Американської кардіологічної асоціації, рекомендовано з'їдати на день приблизно 1 склянку пластівців. Однак, експерти наголошують, що для деяких видів популярних сніданків варто зменшити порції, щоб запобігти збільшенню ваги. Гранола — один з них.

Наприклад, у склянці граноли з кокосом та кеш'ю може міститися близько 450 калорій. І це ще до того, як ви додали до страви молоко. Ба більше, в такому продукті багато цукру та мало клітковини.

Не захоплюйтесь рослинним молоком

Звичайно, якщо у вас непереносимість лактози, рослинне молоко можна і потрібно додавати до свого раціону. Найкраще, щоб воно було горіхове і в помірних кількостях.

Однак, такий продукт містить чимало інших речовин, які можуть кинути нашій талії справжній виклик. Зокрема, додані жири та цукор. Хоча рослинне молоко вважається безпечним, деякі дослідники пов'язують його з проблемами з кишківником. Наприклад, через те, що воно містить полісорбат 80 та карбоксиметилцелюлозу.

Лише в одній порції вівсяного жирного молока міститься 9 грамів жиру, що у понад 9 разів перевищує кількість жиру в одновідсотковому коров'ячому молоці.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Потепління до +23. Синоптики повідомили, коли найтепліший день в Україні та де очікуються дощі протягом тижня
17 073
Чи запустять опалення у школах та дитсадках Чернівців: у мерії дали відповідь
9 027
У Чернівцях раптово померла молода працівниця центру підвищення кваліфікації
8 199
Два заклади з Буковини потрапили до 100 найкращих шкіл України для сфери ІТ
6 514
У Чернівцях з'явилися нові очільники комунальних підприємств
5 654
У селі під Чернівцями молодого чоловіка вбило струмом
5 066
У Чернівцях на Калинівському ринку чоловік вдарив ножем іншого
4 051
"Без дротів і виглядає гарною": мер розповів, коли планують закінчити вулицю Заньковецької
3 284
Які підприємства на Буковині визначають критично важливими: оновили критерії
3 135
Махінації на мільйон: на Буковині судитимуть сільського голову, який наживався на бюджеті громади
2 855


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.