Важливий нюанс: навіщо замочувати волоські горіхи і чи дійсно це необхідно робити

новини / Лайфхаки
983
0
Важливий нюанс: навіщо замочувати волоські горіхи і чи дійсно це необхідно робити


Волоські горіхи — цінний суперфуд, багатий на омега-3, білок, клітковину, вітамін Е, магній і цинк. Вони підтримують здоров’я мозку, серця і допомагають боротися із запаленням, пише NV.



Однак не всі знають, що спосіб вживання горіхів може впливати на їхню користь. Замочування робить їх легше засвоюваними, а сухі горіхи зберігають свою звичну текстуру і зручні в зберіганні. Розберемося, в чому різниця.

Сухі волоські горіхи: традиційний варіант

Волоські горіхи в їхньому натуральному вигляді — це швидкий і зручний перекус. Вони довго зберігаються і не потребують підготовки. Однак у їхньому складі є таніни та фітинова кислота, які можуть перешкоджати засвоєнню деяких мінералів і спричиняти дискомфорт у людей із чутливим травленням.

Замочені волоські горіхи: користь для засвоєння

Якщо горіхи залишити у воді на кілька годин або на ніч, рівень танінів і фітинової кислоти знижується, а активуються корисні ферменти. Завдяки цьому вони легше перетравлюються, а організм краще засвоює поживні речовини. Крім того, текстура стає м’якшою і ніжнішою. Єдиний мінус — такий варіант вимагає часу і скорочує термін зберігання продукту.

Що обрати?

Обидва варіанти корисні, і вибір залежить від індивідуальних переваг. Якщо важливі зручність і тривале зберігання, сухі горіхи стануть чудовим рішенням. Якщо є складнощі з травленням або хочеться максимальної користі, варто спробувати замочування.

Як правильно вживати?

Волоські горіхи універсальні: сухі підходять для перекусів і кулінарії, а замочені - для щоденного раціону завдяки поліпшеній засвоюваності. Головне — обирати спосіб, який найкраще підходить вашому організму.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

02:00
Що їсти, щоб залишатися здоровим у 70 років? Відповідь науковців
01:45
Непросте IQ-завдання: за 5 секунд знайдіть із 13-ти птахів особливу
01:30
За одну годину: ідеальний рецепт швидкої вологої паски на Великдень
01:15
14 напоїв для бадьорості, якими можна замінити каву, щоб скоротити споживання кофеїну
01:00
Що можна сіяти ранньою весною: список овочів, які можна садити вже
00:45
Знадобиться всього дві хвилини: шеф-кухар розповіла, як зберегти авокадо свіжим до 30 днів
00:30
Що лікує імбир: названо шість корисних властивостей для здоров'я
00:15
З нотками детективу та драми: п'ять комедійних серіалів, які прикрасять ваш вечір
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм