Буряк лежатиме свіжим місяцями: основний секрет його зберігання

новини / Лайфхаки
958
0
Буряк лежатиме свіжим місяцями: основний секрет його зберігання

Буряк – це овоч, що потрібний не тільки для приготування борщу, але й багатьох інших смачних страв. Але не всі знають, як правильно зберігати коренеплід, аби він не псувався.

Збирають буряк з городу ще до настання перших заморозків. І з того моменту аж до наступного врожаю буряк потрібно правильно зберігати, аби він не запліснявів та не став м'яким, повідомляє 24 Канал.



Як підготувати буряк до зберігання

Прибирають з городу буряк у суху погоду, а за кілька тижнів до збору грядки обов'язково припиняють поливати. Для того, щоб дістати рослини, їх потрібно підкопати лопатою, а тоді обрізати бадилля. Має залишитися ніжка довжиною в кілька сантиметрів, яку лишають сохнути всього на кілька годин.

Перед закладанням на зберігання буряк потрібно обов'язково перебрати – усі коренеплоди, що підгнили чи пошкодилися під час викопування, потрібно відкласти окремо та використати першими.

Де зберігати буряк?

Звісно, найкращим варіантом для зберігання буде погріб – там практично ідеальні умови: температура не перевищує 2 градуси, а рівень вологості не дозволяє коренеплодам замерзати.

Розмістити буряки можна прям вона картоплі – у вологому середовищі вона може швидко псуватися, і саме буряк допомагає прибрати зайву вологу. Але це не єдиний спосіб зберігання буряків у погребі – також можна заховати овочі у піску. Вкладайте коренеплоди шарами у ящики без отворів та пересипайте їх злегка вологим піском.

Підійде навіть зберігання у поліетиленових пакетах – спершу їх потрібно щільно зав'язати, а коли на стінках утвориться конденсат – розв'язати, залишивши невеликий отвір для випаровування зайвої вологи.

Втім, якщо погребу чи льоху немає, засклений балкон чи тепла лоджія також стануть оптимальним місцем – якщо тільки температура там не опускається нижче нуля. Подбайте, аби в цих кімнатах була хороша вентиляція, а після цього почніть пакування буряка.

Важливо тільки стежити за тим, аби на овочі не потрапляло світло, а самі буряки не торкалися один одного. Також подумайте про те, аби запакувати буряк у папір чи пакети – це допоможе зберегти його свіжим протягом довшого періоду.

Буряки потрібно регулярно перевіряти на наявність плісняви чи м'яких плям – якщо ви помітили ознаки псування, потрібно негайно прибрати ці коренеплоди, аби захистити інші буряки. Для зберігання найкраще підходять буряки пізніх сортів, а ось для заморозки та консервації радять брати ранні, столові сорти.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

02:00
Що їсти, щоб залишатися здоровим у 70 років? Відповідь науковців
01:45
Непросте IQ-завдання: за 5 секунд знайдіть із 13-ти птахів особливу
01:30
За одну годину: ідеальний рецепт швидкої вологої паски на Великдень
01:15
14 напоїв для бадьорості, якими можна замінити каву, щоб скоротити споживання кофеїну
01:00
Що можна сіяти ранньою весною: список овочів, які можна садити вже
00:45
Знадобиться всього дві хвилини: шеф-кухар розповіла, як зберегти авокадо свіжим до 30 днів
00:30
Що лікує імбир: названо шість корисних властивостей для здоров'я
00:15
З нотками детективу та драми: п'ять комедійних серіалів, які прикрасять ваш вечір
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм