Запечена картопля буде смачнішою, якщо зробити наступне

новини / Смачні рецепти
3 096
0
Запечена картопля буде смачнішою, якщо зробити наступне

Запечена картопля - популярний варіант вечері, але не завжди вдається досягти бажаного результату. Проте один гурман поділився своїми порадами, як приготувати запечену картоплю з ідеальною текстурою.

Про те, як зробити запечену картоплю ще смачнішою, розповідає Daily Express.



Запечена картопля - неймовірно смачна та універсальна страва, яку можна доповнити різноманітними начинками, але готується вона, як відомо, повільно. Проте приготування можна пришвидшити, досягнувши при цьому ідеальної текстури картоплин.

Невеликою хитрістю для досягнення пухнастої середини та хрусткої шкірки поділилася кулінарна письменниця Бекка Хейз у своєму блозі Easy Cheesy Vegetarian. Вибір правильної картоплі - це її перший крок; деякі сорти відмінно піддаються запіканню завдяки своїм характеристикам.

Обравши картоплю, Бекка підготовлює її до запікання, очищуючи бульби від бруду. Потім кулінарка проколює шкірку виделкою, щоб уникнути розколів.

Після цього Хейз ставить картоплю в мікрохвильову піч на 6-10 хвилин (залежно від розміру), щоб коренеплоди стали м'якшими. Виделка або гострий ніж стають у пригоді, щоб перевірити, чи стала середина картоплини майже м'якою.

За словами Бекки, попереднє підігрівання картоплі в мікрохвильовій печі допомагає досягти м'якої, пухнастої середини та уникнути жахливої жорсткої шкірки. Для рівномірного приготування картоплі важливо перевертати її після половини часу підігріву.

Коли коренеплід буде достатньо розігрітим, його шкірка повинна почати злегка зморщуватися. Як зазначила кулінарка, невелика кількість олії значно підвищує хрусткість шкірки та покращує смак в цілому, хоча Бекка не використовує цей інгредієнт.

Також шкірку картоплі можна натерти невеликою кількістю солі. Коли картопля достатньо прогріється, її можна запікати від 10 хвилин до пів години, щоб досягти бажаного рівня хрусткої скоринки.

Після цього залишається лише розрізати коренеплід і викласти начинку, обов'язково додавши шматочок вершкового масла, оскільки воно ідеально тане в гарячій картоплі.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Столики - на пішохідному переході: у Чернівцях на дорозі облаштували літній майданчик
6 793
Голові Чернівецької облради хочуть висловити недовіру: депутати посперечалися через це
4 832
Багаторічний декан філфаку ЧНУ, поет Борис Бунчук відзначає поважний ювілей
4 759
У родині захисника з Буковини народилася двійня: одне з немовлят потребує операції
4 352
У Чернівцях проведуть фестиваль меду і трав'яного чаю
4 298
«Укрпошта» продає п’ятиповерхову будівлю у центрі Чернівців
4 076
Онколог з Чернівців назвав невидимі симптоми раку, які часто ігнорують
4 027
Вогонь знищив господарські будівлі та два автомобілі: на Буковині сталася масштабна пожежа
3 458
Ексочільник МСЕК організував на Буковині масштабну схему ухилення від мобілізації
3 186
Приховані статки депутатів та фіктивна інвалідність: на Буковині правоохоронці продовжують викривати "схеми"
3 127


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.