8 простих круп, які містять багато магнію

новини / Здоров'я
4 289
0
8 простих круп, які містять багато магнію

Магній відіграє ключову роль у роботі м’язів, нервової системи та регуляції артеріального тиску. Дієтолог розповіла, які крупи є найкращими джерелами цього важливого мінералу.

Про це повідомляє дієтологиня Галина Сеник.



Норма магнію на добу

Часто люди шукають вітаміни та мінерали в дорогих продуктах, забуваючи про прості та доступні джерела поживних речовин.

Важливо обʼєктивно розбиратися, які крупи корисні, а які ні. Тоді вони принесуть користь та наситять енергією.

Найкраще обирати крупи з цільного зерна або мінімально подрібнені, краще нешліфовані.

Експерт зазначила, що злакові є одним з джерел магнію, що дуже потрібен людині. З їжі магній краще всмоктується, ніж з добавок.

Його біодоступність з препаратів всього 20-60%, тому дозування для людини в препаратах 300-600 мг, а засвоюється близько 100 мг.

Магній є основним структурним компонентом кісток і зубів. Мало того, мінерал діє як електроліт, допомагаючи транспортувати іони кальцію та калію через клітинні мембрани, що необхідно для підтримки серцебиття, нервових імпульсів і скорочень м’язів.

Які крупи багаті магнієм

До таких входить:

гречка - в 100 г міститься до 250 мг магнію
кіноа - до 120 мг на 100 г
пшоно - ще одне джерело магнію (приблизно 100 мг)
овес - не лише для енергії, але й гарне джерело клітковини (85 мг на 100 г)
вівсяна крупа містить 120-140 мг на 100 г
пшеничні висівки 448 мг на 100 г, додавайте їх по 0,5- 1 ч.л. в каші як джерело клітковини.
ячмінна крупа - 90-150 мг на 100 г
нешліфований або коричневий рис - 110-140 мг, а білий містить всього 13 мг

На добу людина може сміливо їсти 100-150 г сухих круп, то можна зрозуміти скільки магнію, приблизно буде надходити.

До того ж від того, на якій землі були вирощені рослини буде відрізнятися їх насиченість мікроелементами й чорноземи якраз особливо цінні цим.

"Використовуйте в раціоні різноманітні крупи, а не 2-3. Це допоможе отримувати більше поживних речовин, смаків та користі для організму. Для більшого ефекту поєднайте їх з овочами, фруктами та зеленню", - додала дієтолог.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

Кава в офісі може бути небезпечною: вчені розповіли, як найкраще заварювати напій
Який хліб краще купувати: дієтологи назвали 6 найкорисніших сортів
Що їсти ввечері, щоб схуднути: 5 найкращих продуктів
Банани простоять два тижні: як їх треба правильно зберігати
Названо простий спосіб, який допоможе назавжди позбутися мігрені
5 сирів, які допоможуть вам залишатись здоровими: ви здивуєтесь, який з них перший
Шпинат щодня: користь чи шкода для здоров'я?
Допомагають відростити довге волосся. 9 продуктів з високим вмістом біотину
Ось що трапиться з організмом, якщо їсти яблука кожного дня
Як дожити до 100 років і залишитися здоровим: докторка розкрила секрети довголіття

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм