Какао усі люблять ще з дитинства за його витончений смак. Як виявилось, такий напій має багато користі для організму, якщо не додавати в нього один інгредієнт.
Про це повідомляє ендокринологиня Олеаі Підмурняк.
Чим корисний напій
За словами експерта, какао особливо корисно вживати без зайвого цукру.
Також напій має такі переваги для здоров'я:
покращує роботу серця та судин - містить флавоноїди, які сприяють зміцненню судин, знижують артеріальний тиск і покращують кровообіг
покращує настрій - стимулює вироблення серотоніну та дофаміну
антиоксидантна дія - поліфеноли, що містяться у какао, захищають клітини від окислювального стресу та уповільнюють процеси старіння
покращує роботу мозку - флавоноїди покращують кровообіг у мозку, що позитивно впливає на пам’ять, концентрацію та когнітивні функції
сприяє нормалізації рівня цукру - натуральне какао допомагає покращити чутливість до інсуліну та знижує ризик розвитку діабету II типу
У 100 г какао міститься:
24 г білка
15 г жиру
10 г вуглеводів
35 г харчових волокон
2 г цукрів
При яких захворюваннях не можна пити какао
Захворювання, за яких пити какао протипоказано:
ожиріння
цукровий діабет
панкреатит
гастрит
Важливо знати, що проблеми зі шлунком можуть помітно загостритися, якщо пити какао великими порціями і часто. Цей напій не слід також пити тим, хто має нестерпність до кофеїну.
Як вибрати какао-порошок
В магазині можна знайти різноманітні види какао. Необхідно знати, існує два види какао:
какао-порошок, який потрібно варити
какао-порошок, в який можна просто додати води або молока і напій готовий до вживання
Огляньте упаковку, вивчіть склад, жирність має бути менш як 10%. В ароматах какао не допускається наявність сторонніх запахів, а в текстурі грудочкою.
Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram