6 помилок в приготуванні риби, які знищать страву

новини / Смачні рецепти / Лайфхаки
398
0
6 помилок в приготуванні риби, які знищать страву

Риба - це один з найкорисніших і найсмачніших продуктів, який можна приготувати різними способами: запікати, смажити або варити. Однак, на жаль, іноді можна припуститися помилок, які значно погіршать смак страви.

РБК-Україна (проєкт Styler) розповідає про найбільш поширені помилки в приготуванні риби.



Неправильне розморожування

Риба - делікатний продукт, який швидко втратить свої смакові якості при неправильному розмороженні. Звісно, для ідеальної страви найкраще використовувати свіжу рибу, яку не заморожували.

Проте, якщо для приготування страви використовується заморожений продукт, спершу його потрібно розморозити до кімнатної температури.

Щоб риба не втратила вологу і, відповідно, свій природний смак, її не слід розморожувати мікрохвильовці або воді. Оптимальний варіант - перекласти заморожену рибу з морозильної камери в холодильник.

Неправильний спосіб приготування

Існує безліч видів риби, і кожен з них краще підходить для певного способу приготування. Наприклад, жирні сорти риби, такі як лосось або осетер, краще запікати або готувати на грилі.

Інші види риби, такі як тріску або судака, краще готувати на пару або смажити на пательні, не перевищуючи час приготування. Помилкою буде використовувати дуже тонкі та ніжні філе для гриля, оскільки риба може швидко пересохнути.

Додавання соку лимона перед приготуванням

Лимонний сік - класичне доповнення до рибних страв. Нерідко цей інгредієнт додають на початку приготування. Проте лимонний сік руйнує білок риби, що може зробити її сухою і жорсткою. Краще додавати лимонний сік в кінці приготування.

Тривале приготування

Риба не потребує довгого приготування, і одна з найбільших помилок - це перетримувати її на вогні. Ідеальна риба повинна бути ніжною, м’якою і легко відокремлюватися від кісток.

Якщо ж ви довго готуєте рибу, вона стає сухою, жорсткою і втратить всю свою природну текстуру. Ось чому важливо стежити за часом: вважається, що для тонких шматочків риби достатньо 3-5 хвилин при середньому вогні, а для товстих філе - до 15 хвилин.

Втім, при запіканні риби час приготування залежить від температури в духовці, а також розміру та виду риби.

Зокрема, при температурі в 180 градусів дорадо або сом невеликого розміру будуть запікатися близько 20 хвилин, а скумбрія - 40-50 хвилин. За температури 200 градусів, дикий лосось та тріска будуть готові за 8-10 хвилин, а минтай - за 4-6 хвилин.

Зависока температура приготування
Одна з найбільших помилок при приготуванні риби - це неправильна температура. Якщо ви будете смажити рибу або запікати її при занадто високій температурі, зовнішня частина страви може підгоріти, а внутрішня залишиться сирою або стане надто сухою.

Ідеальна температура для приготування риби - це середній вогонь або помірно розігріта духовка. Таким чином, риба буде рівномірно готуватися, зберігаючи свою соковитість і ніжність. Для запікання риби в духовці краще встановити температуру близько 180-200 градусів.

Забагато маніпуляцій під час смаження або запікання
Багато хто, намагаючись отримати ідеальну текстуру риби, починає постійно перевертати її або переміщати під час смаження чи запікання. Це одна з основних помилок, яка може зіпсувати страву.

Риба дуже чутлива до таких маніпуляцій, і надмірне переміщення може порушити її структуру, що призведе до розвалювання філе або втрати соковитості.

Дочекайтеся, коли один бік риби приготується, а коли час для перевертання настане - робіть це обережно, лише один раз, щоб не порушити текстуру.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

08:43
Росіяни втратили за добу понад 1300 солдатів - Генштаб
08:39
Між українською стороною і спецпредставником Трампа по Україні відбулася перша зустріч
08:16
На Буковині сьогодні попрощаються з двома захисниками
08:02
З полону повернувся буковинець Володимир Гордей та засудження диверсантів, які підпалювали релейні шафи: головні новини минулої доби
07:47
Яке сьогодні, 7 лютого, свято – все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити
07:30
Планові знеструмлення: де на Буковині 7 лютого не буде світла
07:00
Погода на Буковині 7 лютого
02:00
Вчені вияснили, в які години доби і у скільки років людина найщасливіша
01:45
Уникайте їх перед сном: названо продукти, які швидко старять шкіру
01:30
Цей ароматний напій робить людей здоровими та покращує настрій
01:15
Названо напій, який допомагає швидше скинути вагу: нове дослідження
01:00
Покладіть це до цибулі, щоб зберігати її до весни
00:45
6 помилок в приготуванні риби, які знищать страву
00:30
Огірковий сік: кому треба пити цей супернапій, а кому не можна
00:15
Сортуємо одягу для прання правильно: які кольори та тканини не можна змішувати
06 лютого, 2025
23:59
Учені розшифрували обвуглений сувій віком 2000 років: що вони дізнались
23:47
Отримають подарунок від долі: чотири знаки зодіаку, яких ощасливить лютий
23:27
Ілля Євлаш оголосив, що йде з посади речника Повітряних сил ЗСУ
23:09
Україна повернула з окупованого Криму 8 дітей
22:57
Велике диво допоможе трьом знакам Зодіаку стати найщасливішими
22:36
Уряд розробить програму підтримки переселенців: найважливіше - свій дім
22:15
У чернівецькому Центрі первинної медико-санітарної допомоги «Роша» розпочали монтаж сонячних панелей
21:55
Перший в області: Чернівецька музична школа отримала електроорган – фото та відео
20:00
Медичний центр «Базисмед» у Чернівцях відкрив нове відділення МРТ 3.0 Тесла*
реклама
18:41
Хто поки очолюватиме управління охорони здоров'я: у мерії Чернівців відповіли
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм