Нержавіюча сталь – це чудовий матеріал для посуду, але вона потребує відповідного догляду, про який знають не всі.
Прилади з нержавіючої сталі в домі – це справжня класика, і на кожній кухні знайдеться принаймні одна каструля з цього матеріалу. І якщо ви помітили на своєму холодильнику чи сковорідках купу брудних відбитків, або ж подряпин тощо – існує ймовірність, що під час чищення ви припускаєтеся помилок, повідомляє 24 Канал.
Ви використовуєте скребок
Залізний скребок – це річ, яка є на кожній кухні й може суттєво допомогти в очищенні проблемного посуду та застарілих плям. Але використовувати сталеву вату для очищення нержавіючої сталі – це велика помилка, якої точно не варто припускатися.
Це призведе до того, що поверхня стане тьмяною, а через невеликі подряпини на сталі таки почне з'являтися іржа.
Ви використовуєте відбілювач
Для відбілювача є час та місце, але тут його використовувати точно не варто. Краще приберегти його для прибирання цвілі у ванній чи дезінфекції дверних ручок. Але для нержавіючої сталі засоби з хлором та хлоридом є надто абразивними, і вони вплинуть на захисні шари сталі – тоді на поверхні з'являться плями чи іржа.
Ви трете в неправильному напрямку
Якщо ви придивитеся до гладкої й блискучої поверхні нержавіючої сталі, ви помітите невеликі лінії, що тягнуться вниз – їх також іноді можна намацати пальцями. І витирати нержавіючу сталь потрібно саме в цьому напрямку, а не перпендикулярно до ліній. Інакше бруд від ч
Ви розпилюєте мийний засіб прямо на поверхню
Розпилення розчину для миття прямо на холодильник, звісно ж, не зіпсує ваш прилад, але ви й не отримаєте той результат, на який розраховуєте. Багато засобів для чищення нержавіючої сталі містять певну форму олії, але вона також може залишити і смуги.
Замість цього засіб для чищення потрібно наносити на губку чи ганчірку з мікрофібри, а тоді вже починати чищення.
Ви миєте гарячі сковорідки
Звісно, ніхто не любить залишати за собою немитий посуд, але в цьому випадку почекати і справді буде найкращим рішенням. Розбризкування холодної води на гарячу каструлю чи сковорідку з нержавіючої сталі може призвести до її деформації через швидку зміну температури.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram