Чи варто мити рис перед приготуванням

новини / Лайфхаки
1 851
0
Чи варто мити рис перед приготуванням

Рис - досить поширений гарнір не лише у Європі, але й у різних куточках світу. Попри його універсальність існує одне питання, яке турбує багатьох: чи необхідно мити рис перед приготуванням.

Портал shuba.life рекомендує все ж промивати крупу, адже проточна прибирає бруд, пил, сміття, хімічні речовини та жуків, пише Главред.



Ще одна причина, чому варто промити рис — це видалення зайвого крохмалю із зерен. Якщо ж рис не промивати, крохмаль залишиться на зернах, і після приготування він буде досить клейким та однорідним.

Кухарі рекомендують промивати будь-який вид рису, неважливо, чи то круглозернистий, середньозернистий, чи довгозернистий.

Якщо ви готуєте рис для суші чи ризото, то зрозуміло, що для цих страв потрібен клейкий рис. Проте навіть, коли ви промиєте зерна, крохмаль, який міститься всередині зерна, вийде назовні під час варіння, що зрештою створить потрібну липку чи кремову текстуру. Тому промивання не зашкодить, а навпаки прибере зайві частинки пилу та бруду. Застерігаємо, що рис для суші необхідно промивати лише холодною водою.

Попри те, що всі види рису потрібно мити, точний метод для кожного різновиду зерен дещо відрізняється. Наприклад, цільнозерновий сорт рису потрібно опустити під холодну воду приблизно на 30 секунд, а далі варто обережно струсити зайву вологу. Якщо для приготування гарніру ви використовуєте білий рис, тоді зерна потрібно промивати 1-2 хвилини.

Важливо під час промивання рису не мішати його пальцями. Краще насипати зерна у сито та дочекатися поки зайва вода стече.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

21:19
Трамп призначив Келлога спецпосланцем в Україні
20:58
Ця поширена звичка вдома різко збільшує ризик серцевої недостатності
20:34
ЄС може створити власну супутникову мережу для військової розвідки
20:13
З’явилася відповідь МЗС України Лукашенку за образу на адресу Зеленського
19:58
Ситуація на півдні України стає дедалі загрозливішою, - ЗСУ
19:36
Пенсіонери можуть отримати безкоштовні ліки за рецептом: ось як це зробити
19:17
І смачно, і дуже корисно: 12 поживних альтернатив звичайному хлібу
18:58
Мелоні відповіла, чи планує Італія відправляти свої війська в Україну
18:40
«Бачив героїзм звичайних людей»: історія буковинця, який служить від початку війни
18:24
Росіяни захопили Суджу, - DeepState
18:00
У Чернівцях планують завершити ремонт вулиці: виділять ще понад мільйон
17:40
В якому куточку України взяв початок ваш рід: дізнайтеся за своїм прізвищем
17:22
"Буковина" підписала контракт із ексгравцем "Кривбасу"
17:00
Полеглому воїну з Буковини Павлу Унгуряну закликають присвоїти звання Героя України
16:41
Як буковинцям задекларувати зброю: у поліції розповіли
16:20
Придбав старий Mercedes за 17 тис. грн: що у декларації відомого спортсмена з Буковини
15:58
Шахраї за добу ошукали трьох буковинок на 75 тисяч гривень
15:40
Росія накопичує сили, щоби вдарити по Сумщині - Зеленський
15:21
«Він стільки людей врятував!»: що відомо про загиблого воїна із Чернівців Юрія Крічуна
15:00
Вітер і дощ із мокрим снігом. Погода на Буковині у неділю, 16 березня
14:40
Тільки авто і готівка: що задекларував очільник департаменту інфраструктури у Чернівцях
14:20
«Буковина» підсилилася новим півзахисником: що про нього відомо
14:00
Порізали собі руки: у ТЦК Полтави двоє чоловіків ухилялися від служби "шляхом самоскалічення"
13:40
Захисника із Буковини Олега Марчишина посмертно нагородили "Хрестом Героя"
13:21
Прив'язав до стільця і забрав гроші: буковинку пограбував квартирант із Грузії
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм