Курятина ніколи не буде сухою, якщо скористатися цими хитрощами

новини / Смачні рецепти
1 844
0
Курятина ніколи не буде сухою, якщо скористатися цими хитрощами


Курятина - це один з найбільш популярних та корисних видів м’яса, однак вона має властивість швидко "пересихати" при неправильному приготуванні. Секрет смачної та соковитої курятини полягає в правильних методах термічної обробки, які допомагають зберегти її ніжність і соковитість.

Про те, як готувати страви з курятини, щоб м'ясо не було сухим, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).



Як готувати курятину для збереження соковитості

Щоб курятина була соковитою і не пересушеною, важливо дотримуватися правильних технік приготування. Чи то смаження, варіння, чи запікання, кожен спосіб має свої особливості, які допомагають зберегти смак та текстуру м’яса.

Як смажити курятину

Смажити курятину без пересушування можна, дотримуючись кількох важливих правил. Перш за все, краще обирати куряче філе або стегенця - вони швидше готуються та зберігають більше вологи.

Перед смаженням варто промокнути курку паперовими рушниками, щоб прибрати зайву вологу, а також ретельно посолити та поперчити м'ясо.

Рекомендується розігрівати пательню на середньому вогні, щоб м'ясо не підгоряло. Крім цього, краще використовувати посуд з товстими стінками - він краще нагрівається, забезпечуючи рівномірне просмаження курятини.

Для збереження соковитості можна використовувати невелику кількість масла або ж готувати на олії з високою температурою димлення.

Після того, як одна сторона підрум'яниться, обережно переверніть м'ясо на іншу сторону та накрийте пательню кришкою, щоб створити парниковий ефект. Це дозволить курятині зберегти більше вологи.

Крім цього, якщо ви використовуєте курячі грудки, можна злегка відбити їх, щоб вони рівномірно просмажувалися. Щоб курятина була більш соковитою, її можна попередньо замаринувати в кефірі, йогурті або соусі.

Як варити курятину

Варіння - це один з найпростіших способів приготування курятини, але й тут є кілька секретів, щоб не зробити м’ясо сухим. Найкраще варити курку в бульйоні або воді з додаванням спецій.

Щоб не втратити соковитість курятини, м'ясо потрібно варити на помірному вогні, заливши продукти холодною водою. Після доведення рідини до кипіння, вогонь слід зменшити. Найголовніше, щоб зварити курку без пересушування, - не переварювати м'ясо. Зокрема, для відварювання курки до готовності потрібно приблизно 30-40 хвилин.

Якщо ви варите курку, можна додати в бульйон спеції, лавровий лист або часник, щоб надати м’ясу додаткового аромату. Також, після варіння не поспішайте виливати бульйон - він стане чудовою основою для супів або соусів.

Як запікати курятину

Запікання курятини - це чудовий спосіб приготувати її, зберігаючи смак і соковитість. Для того, щоб курка не пересушилася під час запікання, використовуйте фольгу або пергаментний папір, особливо при запіканні грудок або стегенець. Запікати курятину найкраще при температурі 180-200 градусів.

Важливо попередньо маринувати курку у спеціях або навіть у кисломолочних продуктах, таких як йогурт, сметана або кефір. Це допоможе не лише додати смаку, а й зберегти текстуру м’яса м’якою.

Курку запікають близько 40-60 хвилин (залежно від розміру м'яса). Для отримання ідеального результату, можна на останні кілька хвилин підвищити температуру до 220 градусів, щоб м’ясо підрум’янилося.

Щоб курятина була більш соковитою, її також можна запікати в рукаві або фользі. До того ж щоб надати страві неповторного смаку, для запікання цілої курки можна використовувати різні начинки, наприклад, яблука, цибулю, часник.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

08:59
У Чернівцях відбувся "Єврейський вікенд": як це було
08:45
Як орендодавцю для ВПО перейти з програми Прихисток на субсидію на оренду житла
08:30
За минулу добу на фронті - 112 боєзіткнень. Найгарячіша ситуація на Покровському напрямку
08:15
Сьогодні на Буковині попрощаються із полеглим Героєм Єгором Шаманським
08:00
17 березня: яке сьогодні церковне свято, народні прикмети, що не можна робити
07:45
Стрілянина посеред вулиці та історія нацгвардійця: головні новини Буковини минулої доби
07:30
Планові знеструмлення: де на Буковині 17 березня не буде світла
07:15
Звичка, яка збільшує ризики серцево-судинних захворювань
07:00
Погода на Буковині 17 березня
02:00
Навіть город не потрібний: ось як виростити помідори на підвіконні в горщику
01:45
П'ять речей, які не слід робити до 9 ранку, якщо ви хочете схуднути
01:30
Два прилади з'їдають чверть електрики в домі: про них знають одиниці
01:15
Забудьте про вікна: сім стильних ідей, як ще можна використовувати штори
01:00
Коли краще тренуватися, щоб схуднути: тренери пояснили важливі нюанси
00:45
Споживання меншої кількості цього продукту може покращити здоров’я, захистити від хвороб
00:30
На ній багато бактерій: як часто треба змінювати губку для миття посуду
00:15
Шість щоденних справ, які можна легко перетворити на тренування
16 березня, 2025
23:55
Іржа та нагар з каструлі зникнуть за лічені хвилини: елементарний спосіб від бабусі
23:43
Бумеранг долі поверне колишніх у життя цих знаків Зодіаку
23:27
На Курщині в неділю Сили оборони відбивали 13 ворожих штурмів – Генштаб
23:05
Британія заявила, що може відправити 10 тисяч військових в Україну: ЗМІ
22:46
Перші кроки щодо гарантій безпеки здійснюються — Зеленський
22:22
У понеділок діятимуть обмеження електроенергії
22:05
На шляху до щастя: 4 знаки Зодіаку пройдуть через важливі випробування
21:43
Стало відомо, коли в Україну повернеться тепло
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм