Ось чим замінити біле борошно у випічці: отримаєте в рази більше користі

новини / Лайфхаки
1 070
0

Одна з найкращих речей щодо випікання випічки власноруч – це не тільки те, що ви можете насолодитися їжею прямо з духовки. Також ви маєте повний контроль над інгредієнтами, що використовуєте під час готування.

Борошно – це той інгредієнт, без якого у випічці не обійтися. Та вибір все ж залишається – яке саме борошно ви будете використовувати, повідомляє 24 Канал з посиланням на Real Simple. А використання альтернатив може суттєво вплинути на поживну цінність вашої улюбленої випічки.



Цілозернове борошно

Цілозернове борошно ідеально підходить для того, щоб випікати домашній хліб та інші хлібобулочні вироби. Таке борошно містить частини пшениці у цілісному вигляді, включно з висівками. А це насичує його клітковиною.

Окрім неї, у такому борошні ви також знайдете значно більше протеїну та заліза, що робить його надзвичайно корисним та поживним. Якщо ви новачок у використанні цілозернового борошна, ви можете спершу поєднувати його зі звичайним, поки не знайдете ідеальне співвідношення.

Житнє борошно

Жито – це поживне та корисне зерно, що є неймовірним джерелом розчинної клітковини. Житнє борошно також виготовляється з зерен, що нагадують пшеницю, та все ж відрізняються тим, що містять марганець, мідь та фосфор.

Окрім того, жито багате на фітонутрієнти – рослинні хімічні сполуки, що допомагають боротися з хворобами та захищають організм від стресу.

Борошно з коричневого рису

Це хороший вибір для людей, які дотримуються безглютенової дієти, адже в ньому не міститься глютену, натомість є чимало поживних речовин. І на відміну від багатьох безглютенових видів борошна чи сумішей, альтернатива з коричневого рису піддається мінімальній обробці.

Його можна комбінувати з іншими видами борошна під час випікання, а також використовувати для згущення соусів та підлив.

Борошно з полби

Полба містить чимало клітковини та може надати ледь помітної солодкості вашій випічці. Вона м'якша та легша, ніж цілозернове борошно, і для деяких людей, що важко засвоюють пшеницю, вона може стати неймовірною альтернативою. До того ж на одну порцію борошна припадає приблизно 19 грамів клітковини.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

02:00
Що їсти, щоб залишатися здоровим у 70 років? Відповідь науковців
01:45
Непросте IQ-завдання: за 5 секунд знайдіть із 13-ти птахів особливу
01:30
За одну годину: ідеальний рецепт швидкої вологої паски на Великдень
01:15
14 напоїв для бадьорості, якими можна замінити каву, щоб скоротити споживання кофеїну
01:00
Що можна сіяти ранньою весною: список овочів, які можна садити вже
00:45
Знадобиться всього дві хвилини: шеф-кухар розповіла, як зберегти авокадо свіжим до 30 днів
00:30
Що лікує імбир: названо шість корисних властивостей для здоров'я
00:15
З нотками детективу та драми: п'ять комедійних серіалів, які прикрасять ваш вечір
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм