Картопляні крученики: рецепт смачнючої закуски закарпатської кухні

новини / Смачні рецепти
3 664
0
Закарпатські картопляні крученики - оригінальна закуска до посиденьок. Ці схожі до смаку на деруни картопляні пончики зазвичай подають з грибної підливою.

Про те, як готувати картопляні крученики, розповідають на кулінарному YouTube-каналі "Файна кухня with Nataliya Mashika".



Що потрібно для картопляних кручеників

Для того, щоб приготувати картопляні крученики, необхідні ці інгредієнти:

картопля - 250 г
борошно - 350-400 г
яйця - 2 шт.
молоко - 150 мл
сіль - 1 ч. л.
сухі дріжджі - 4 г
олія - для смаження

Як готувати картопляні крученики

Для того, щоб приготувати картопляні крученики, спочатку потрібно зварити картоплю. Картоплини потрібно помити та почистити від шкірки, але нарізати на шматочки нема потреби. Перекладіть картоплини в каструлю, залийте холодною водою та варіть до готовності.

Перекладіть картоплю в інший посуд та розімніть її в пюре. Коли картопля трохи охолоне, підсоліть її. Розбийте в окремий посуд яйця, відокремивши жовтки від білків.

Жовтки потрібно додати до картопляної маси разом з підігрітим молоком. Перемішайте інгредієнти до однорідної консистенції суміші.

Поступово всипте борошно, а також додайте дріжджі і вимішуйте однорідну масу протягом 10-12 хвилин. Готове картопляне тісто буде досить липким.

Змастіть миску олією, перекладіть в неї картопляне тісто та накрийте посуд плівкою. Залиште тісто на 1-1,5 години - в цей час маса виросте вдвічі.



Тоді з маси можна сформувати картопляні крученики. Присипте робочу поверхню борошном та розкачайте тісто на пласт завтовшки 1,5-2 см, виріжте за допомогою стакана кружальця. В центрі кожного картопляного диска зробіть дірочку маленькою чаркою або кришкою.

Розігрійте таку кількість олії, щоб картопляні крученики смажилися як у фритюрі. Обсмажте картопляні пончики до золотистої скоринки з кожного боку, після чого перекладіть на пергамент, щоб прибрати зайвий жир. Готові картопляні крученики можна подавати з грибним соусом або сметаною.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Завтра на Буковину на щиті повернеться захисник Петро Сидоряк
8 067
Що буде з вимкненнями світла: важливі питання про ситуацію з електрикою на Буковині
7 237
Служив ще з часів АТО: що відомо про відважного захисника з Буковини Валентина Січкаря
6 614
Чернівчан закликають провести в останню земну дорогу полеглого воїна Олександра Лисенка
6 261
Як часто завтра, 11 листопада, вимикатимуть світло: в Укренерго розповіли
5 633
Чому на Буковині надовго вимикають світло: в обленерго дали відповідь
5 610
У школі на Буковині учень побив однокласника: Омбудсмен назвав інцидент неприпустимим
4 609
"Це ще не зима": синоптикиня розповіла, коли в Україні чекати на сніг та похолодання
4 335
Скільки завтра будемо без світла: графік відключень на Буковині 11 листопада
4 138
Яка ситуація зі світлом сьогодні на Буковині: знову оновили графік знеструмлень
3 720

Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.