Їжте і доживете до 100 років. Недорогий український продукт, який треба вживати всім

новини / Здоров'я
1 170
0

Бобові - це справжній суперфуд, який поєднує у собі користь для молодості, мозку та імунної системи. Завдяки унікальному складу вітамінів, мінералів і білка, ці продукти сприяють зміцненню здоров’я та покращенню якості життя.

Чому цей український продукт такий корисний, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).



У чому користь бобових



Молодість тіла

Бобові багаті на антиоксиданти (поліфеноли), які нейтралізують вільні радикали та захищають клітини від окисного стресу. Це уповільнює процеси старіння, зберігаючи шкіру та організм молодими.

Здоров’я мозку

Фолієва кислота та магній у бобових підтримують роботу мозку, покращуючи нейропластичність і функцію нейронів. Це знижує ризик нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера та деменція.

Імунна система

Цинк, залізо та білок у складі бобових сприяють виробленню імунних клітин. Це підвищує опірність організму до інфекцій та захворювань.

Як правильно вживати бобові
Для багатьох людей бобові можуть викликати дискомфорт у травленні, проте існують способи, як цього уникнути:

Замочування

Замочуйте бобові на 8-12 годин у воді. Це допомагає позбутися олігосахаридів, які можуть викликати здуття.

Промивання

Промивайте бобові перед приготуванням, щоб зменшити вміст речовин, які важко перетравлюються.

Тривале приготування

Готуйте бобові до м’якості, додаючи спеції, такі як імбир, куркума або кумин. Вони покращують травлення та зменшують метеоризм.

Поступове введення в раціон

Починайте з невеликих порцій, щоб мікрофлора кишківника адаптувалася до нового продукту. Доповнюйте раціон травами (м’ята, тим’ян) або трав’яними чаями (м’ята, меліса, ромашка).

Пророщування

Пророщені бобові легше засвоюються, адже в процесі пророщування активуються ферменти, які розщеплюють складні речовини.

Ферментні препарати

Якщо навіть після замочування або пророщування виникає здуття, можна використовувати ферментні препарати, такі як альфа-галактозидаза, для покращення травлення.

Чому варто додати бобові до раціону?



Регулярне вживання бобових забезпечує організм важливими поживними речовинами, сприяє профілактиці захворювань і підтримує здоров’я в довгостроковій перспективі. Правильне приготування та поступове введення продукту допоможуть отримати максимум користі без дискомфорту.

Зробіть бобові частиною свого раціону, і ви відчуєте, як покращується робота вашого організму, зростає рівень енергії та зміцнюється імунітет.

Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

10:58
Соцдопомога 2025. Як документально підтвердити автоматичне продовження строку інвалідності
10:38
Жив театром: сьогодні - 90 років з дня народження Анатолія Литвинчука
10:19
Горіли житлові будинки: на Буковині за минулу добу рятувальники ліквідували 12 пожеж
09:59
В Україні стрімко дорожчає один із молочних продуктів
09:38
Команда Трампа впевнена, що зможе закінчити війну наступного тижня
09:17
Субсидія на оренду житла 2025. Куди звернутися за призначенням та які документи потрібні
08:55
Більшість забуває: чому потрібно замочувати рис перед приготуванням
08:37
За минулу добу на фронті - 112 боєзіткнень. ЗСУ знищили ще 1180 окупантів
08:19
Нічна атака росіян: у низці областей України оголошували повітряну тривогу через загрозу ударних БПЛА
08:00
Яке свято 23 лютого в Україні та світі: заборони, традиції, народні прикмети
07:45
Діти створюють пристрої для військових та смертельна ДТП на Руській: головні новини 22 лютого
07:30
Планові знеструмлення: де на Буковині 23 лютого не буде світла
07:00
Погода на Буковині 23 лютого
02:00
Як повернути до життя зів'ялі троянди - оживляємо квіти в домашніх умовах
01:45
Навіть фільтр не потрібний: ось як легко очистити воду з-під крана
01:30
Що відбувається з тілом, якщо їсти м’ясо щодня, і скільки його можна вживати
01:15
Лікарі порадили людям за 65 не їсти ці продукти
01:00
Щоб покращити смак. Сім причин, чому ваша кава гірка — і як її правильно заварити
00:45
Що приклеїти на підошву – лайфхаки, щоб взуття не ковзало
00:30
Кому не можна пити кефір? Дізнайтесь, чи входите ви в групу ризику
00:15
Є у кожному домі: чотири продукти, які часто їдять довгожителі світу
22 лютого, 2025
23:45
5 знаків Зодіаку, яким навесні загрожує небезпека: будьте обережні, якщо ви у списку
23:15
Не тільки м'ясо: 12 найкращих продуктів із високим вмістом заліза
22:58
Орбан зробив цинічну заяву про "те, що залишиться" від України
22:34
Папа Римський переніс астматичний криз, його стан критичний, - Ватикан
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм