Картопляне пюре - це класичний гарнір, який вражає своєю простотою та смаком. Проте, окрім вершкового масла, існує інгредієнт, який зробить пюре по-справжньому кремовим.
Про те, який простий інгредієнт зробить пюре смачнішим., розповідає
РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на польське видання
Onet.
Що додати до картоплі пюре для кращого смакуОсновними інгредієнтами для пюре, крім картоплі, є сіль, масло, молоко або вершки. Вважається, що для ідеальної страви цього достатньо.
Однак, у разі спокуси поекспериментувати зі смаком, можна додати такі незвичні інгредієнти, як маскарпоне, бекон або сир.
Для того, щоб регулювати консистенцію пюре, зазвичай додають молоко або рідкі вершки, ретельно перемішуючи страву. Проте деякі кухарі йдуть ще далі.
Зокрема, картопля "шантильї" є варіацією традиційного картопляного пюре, проте вражає своєю оксамитовою текстурою. Секрет унікальності страви полягає в додаванні в класичну суміш збитих вершків.
Крем шантильї, збиті з цукром вершки, часто використовується для десертів або напоїв. Звісно, крем для картопляного пюре готується без цукру. Це надає страві надзвичайну легкість консистенції і пухкість, змінюючи пюре до невпізнаваності.
Як отримати ідеальну консистенцію пюреЯк в інших рецептах картопляного пюре, приготування починається з очищеної та відвареної картоплі. Щоб досягти шовковисто-гладкої текстури, картоплю рекомендують пропустити через прес - або просто перем'яти.
Поєднання картоплі з маслом і молоком створює класичне картопляне пюре, але це не фінальний результат. Ключовим етапом є додавання холодних збитих вершків, які забезпечують виняткову кремову консистенцію.
Збивати вершки слід до потрібної густини на середній швидкості міксера. Після додавання вершків і посипання пармезаном картопляне пюре можна додатково поставити в духовку, де страва набуде золотистого кольору.
Попри запікання збиті вершки зберігають свою структуру, що надає страві неповторної консистенції суфле та вишуканості.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Сьогодні, 01:00
0
274