RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



Картопляне пюре - це класичний гарнір, який вражає своєю простотою та смаком. Проте, окрім вершкового масла, існує інгредієнт, який зробить пюре по-справжньому кремовим.

Про те, який простий інгредієнт зробить пюре смачнішим., розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на польське видання Onet.



Що додати до картоплі пюре для кращого смаку

Основними інгредієнтами для пюре, крім картоплі, є сіль, масло, молоко або вершки. Вважається, що для ідеальної страви цього достатньо.

Однак, у разі спокуси поекспериментувати зі смаком, можна додати такі незвичні інгредієнти, як маскарпоне, бекон або сир.

Для того, щоб регулювати консистенцію пюре, зазвичай додають молоко або рідкі вершки, ретельно перемішуючи страву. Проте деякі кухарі йдуть ще далі.

Зокрема, картопля "шантильї" є варіацією традиційного картопляного пюре, проте вражає своєю оксамитовою текстурою. Секрет унікальності страви полягає в додаванні в класичну суміш збитих вершків.

Крем шантильї, збиті з цукром вершки, часто використовується для десертів або напоїв. Звісно, крем для картопляного пюре готується без цукру. Це надає страві надзвичайну легкість консистенції і пухкість, змінюючи пюре до невпізнаваності.

Як отримати ідеальну консистенцію пюре

Як в інших рецептах картопляного пюре, приготування починається з очищеної та відвареної картоплі. Щоб досягти шовковисто-гладкої текстури, картоплю рекомендують пропустити через прес - або просто перем'яти.

Поєднання картоплі з маслом і молоком створює класичне картопляне пюре, але це не фінальний результат. Ключовим етапом є додавання холодних збитих вершків, які забезпечують виняткову кремову консистенцію.

Збивати вершки слід до потрібної густини на середній швидкості міксера. Після додавання вершків і посипання пармезаном картопляне пюре можна додатково поставити в духовку, де страва набуде золотистого кольору.

Попри запікання збиті вершки зберігають свою структуру, що надає страві неповторної консистенції суфле та вишуканості.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Сьогодні, 01:00
Коментарів 0 Переглядів 274

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.