Цибулю треба вміти правильно зберігати, оскільки вона може почати псуватися, тож увесь зібраний урожай можна легко втратити. Фахівці розповіли певний секрет зберігання, який варто знати всім господиням.
Цибуля має великий термін зберігання, пише
24 Канал з посиланням на Express. Зберігатися вона може не кілька тижнів, а кілька місяців. Та якщо її зберігати неправильно, то вона може прорости й покритися пліснявою. Щоб цибуля простояла довше її треба правильно зберігати.
Як зберігати цибулю правильноЦибуля буде тривалий час залишатися свіжою, якщо її тримати якомога далі від певних продуктів. Вона легко піддається впливу газу, який виділяє картопля, тож вона може передчасно прорости.
Саме тому картоплю та цибулю треба зберігати окрему й в жодному разі не тримати мішки поруч один з одним. Окрім того, картопля утримує багато вологи, а це може призвести до того, що цибуля почне пліснявіти швидше.
А ще треба знати, що цибуля виробляє етилен – рослинний гормон, який сприяє дозріванню фруктів та овочів, тому в холодильнику цибулю треба тримати окремо від них, якщо не хочете передчасного дозрівання цих овочів та фруктів.
Де найкраще зберігати цибулюЩоб цибуля тривалий час зберігалася свіжою, її радять тримати у відкритому контейнері. Це покращить циркуляцію повітря, зберігаючи її сухою. Також зберігати овочі можна в сітчастому мішку, відкритому ящику чи старих капронових колготках, як це робили колись наші бабусі.
Зберігати цибулю рекомендовано при кімнатній температурі від 4 до 10 градусів тепла. Це можуть бути кухонні шафи, шухляди чи комора. Важливо лише, аби овочі були далі від сонячного світла й зберігалися в темноті.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Сьогодні, 00:15
0
236