Рідні будуть в захваті: рецепт печені з картоплею як в ресторані

новини / Смачні рецепти
1 038
0


Печеня - поширена м'ясна страва української кухні, яка отримала свою назву завдяки способу приготування. Зазвичай м'ясо готували окремо, однак існує рецепт запеченого м'яса з картоплею в горщиках.

Про те, як готувати печеню з соусом, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний сайт "Господинька".



Що потрібно для печені з соусом

Для того, щоб приготувати цю ситну запечену страву з простих інгредієнтів, необхідні такі продукти:

свиняча шия - 800 г

печериці - 300 г

картопля - 800 г

цибуля - 1 шт.

сир - 50 г

олія - 50 г

вода - 2 склянки

аджика - 3 ч. л.

сметана - 150 г

спеції до м'яса - 1 ч. л.

цукор - 1 ч. л.

сіль - 1,5 ч. л.

перець - до смаку

Як готувати печеню в горщиках

Для того, щоб приготувати печеню, спершу свинячу шийку потрібно нарізати на невеликі шматочки та обсмажити на пательні до напівготовності.

Необхідно постійно перемішувати м'ясо для рівномірного обсмаження. Також всипте спеції для м'яса, сіль та перець.

В іншій пательні розігрійте олію. Почистьте картоплю, наріжте її на кубики такого ж розміру, як м'ясо та обсмажте до золотистої скоринки. Коли м'ясо та картопля будуть обсмажені, перекладіть їх у велику миску для змішування.

Помийте та наріжте на скибки печериці, а цибулю почистьте і подрібніть ножем. Обсмажте гриби з цибулею до зарум'янення на вільній пательні.

Перекладіть цибулю з грибами до картоплі з м'ясом і перемішайте всі продукти. Розкладіть майбутню печеню по невеликих керамічних формах або горщиках для випікання.

Для приготування соусу, яким поливають печеню, змішайте сметану з аджикою та водою, додавши цукор, а також сіль та перець до смаку. Залийте соусом розкладені по горщиках або формах продукти. Накрийте посуд кришками або фольгою.

Розігрійте духовку до 220 градусів та запікайте печеню протягом 30 хвилин. Тим часом натріть сир на великій чи малій тертці.

Присипте запечену страву сиром та поставте в духовку ще на 15 хвилин. Цього разу накривати кришками горщики з печенею не потрібно. Дістаньте печеню з духовки, за бажанням присипте подрібненою зеленню - і страву можна подавати до столу.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
У центрі Чернівців відкрився перший в Україні рекрутинговий центр 108 батальйону бригади "Едельвейс" - фото
«Долар слабшає через глобальні зміни»: чому долар у світі дешевшає та чого чекати українцям
Смертельна аварія у Чернівцях: водій автомобіля збив велосипедиста
«Стояли впритул до ворога»: прикордонник з Буковини про бої на Донеччині
ексклюзив
На Буковині синоптики попередили про пориви вітру
Масована нічна атака РФ: ракети летіли на Львів, під ударом захід України
28 червня, 2025
З нагоди Дня Конституції України на горі Веприк розгорнули 20-метровий прапор - фото
«Не завжди діти відразу говорять про це»: скількох педофілів засудили на Буковині за останні п’ять років
ексклюзив
«Тато – мій ангелик»: дружина загиблого воїна з Буковини просить визнати його Героєм
Сьогодні на Буковині попрощаються із воїном Віталієм Шалаєвим