RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



Печеня - поширена м'ясна страва української кухні, яка отримала свою назву завдяки способу приготування. Зазвичай м'ясо готували окремо, однак існує рецепт запеченого м'яса з картоплею в горщиках.

Про те, як готувати печеню з соусом, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний сайт "Господинька".



Що потрібно для печені з соусом

Для того, щоб приготувати цю ситну запечену страву з простих інгредієнтів, необхідні такі продукти:

свиняча шия - 800 г

печериці - 300 г

картопля - 800 г

цибуля - 1 шт.

сир - 50 г

олія - 50 г

вода - 2 склянки

аджика - 3 ч. л.

сметана - 150 г

спеції до м'яса - 1 ч. л.

цукор - 1 ч. л.

сіль - 1,5 ч. л.

перець - до смаку

Як готувати печеню в горщиках

Для того, щоб приготувати печеню, спершу свинячу шийку потрібно нарізати на невеликі шматочки та обсмажити на пательні до напівготовності.

Необхідно постійно перемішувати м'ясо для рівномірного обсмаження. Також всипте спеції для м'яса, сіль та перець.

В іншій пательні розігрійте олію. Почистьте картоплю, наріжте її на кубики такого ж розміру, як м'ясо та обсмажте до золотистої скоринки. Коли м'ясо та картопля будуть обсмажені, перекладіть їх у велику миску для змішування.

Помийте та наріжте на скибки печериці, а цибулю почистьте і подрібніть ножем. Обсмажте гриби з цибулею до зарум'янення на вільній пательні.

Перекладіть цибулю з грибами до картоплі з м'ясом і перемішайте всі продукти. Розкладіть майбутню печеню по невеликих керамічних формах або горщиках для випікання.

Для приготування соусу, яким поливають печеню, змішайте сметану з аджикою та водою, додавши цукор, а також сіль та перець до смаку. Залийте соусом розкладені по горщиках або формах продукти. Накрийте посуд кришками або фольгою.

Розігрійте духовку до 220 градусів та запікайте печеню протягом 30 хвилин. Тим часом натріть сир на великій чи малій тертці.

Присипте запечену страву сиром та поставте в духовку ще на 15 хвилин. Цього разу накривати кришками горщики з печенею не потрібно. Дістаньте печеню з духовки, за бажанням присипте подрібненою зеленню - і страву можна подавати до столу.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
16-01-2025, 01:45
Коментарів 0 Переглядів 632

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.