Як почистити волоські горіхи без молотка за лічені хвилини

новини / Лайфхаки
739
0

Волоські горіхи - надзвичайно корисні плоди, які водночас доволі важко чистити. Однак існують прості та ефективні способи, як почистити волоські горіхи без молотка, не витрачаючи багато часу і зберігаючи максимальну кількість ядра.

Про те, як швидко почистити волоські горіхи без молотка, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).



Як швидко почистити волоські горіхи

Опустити в гарячу воду

Один з найпростіших способів очищення волоських горіхів від шкарлупи - замочити горіхи в теплій або гарячій воді. Вода дещо пом'якшує місця з'єднання двох частин шкарлупи.

Висушені в приміщенні горіхи потребують менше часу для замочування, аніж свіжі. Щоб пришвидшити очищення горіхів, їх складають в металевий посуд та заливають окропом на 15-20 хвилин. Посуд необхідно накрити кришкою, щоб вода не охолоджувалась.

Потім рідину потрібно злити - після цього горіхи значно легше розколоти ножем.

Проварити в окропі

Подібно до попереднього способу, проварювання горіхів в окропі протягом 5 хвилин пришвидшить очищення від шкарлупи. Спочатку велику кількість води доводять до кипіння, а потім всипають горіхи.

За 5 хвилин горіхи дістають з води, злегка охолоджують та розкривають шкарлупу ножем. А для того, щоб зняти шкірку горіхів, їх проварюють протягом хвилини, а потім протирають чистою губкою.



Як обробляти і зберігати волоські горіхи без шкарлупи

Після того, як ви очистите волоські горіхи від шкарлупи, не забудьте їх зберігати в правильних умовах. Без цього захисного шару горіхи швидко псуються, якщо зберігати їх при високій температурі або вологому середовищі.

Для зберігання протягом декількох місяців найкраще покласти очищені горіхи в герметичний контейнер і зберігати їх у холодильнику або морозильнику.

Також горіхи без шкарлупи можна використати одразу, за бажанням знявши шкірку бланшуванням або прогріванням в духовці. Для того, щоб почистити горіхи від шкірки за допомогою електричної печі, прилад розігрівають до 180 градусів.

Горіхи висипають на застелене пергаментом деко і поміщають в духовку на 5 хвилин. Після охолодження горішків шкірку можна легко зняти.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

02:00
Що їсти, щоб залишатися здоровим у 70 років? Відповідь науковців
01:45
Непросте IQ-завдання: за 5 секунд знайдіть із 13-ти птахів особливу
01:30
За одну годину: ідеальний рецепт швидкої вологої паски на Великдень
01:15
14 напоїв для бадьорості, якими можна замінити каву, щоб скоротити споживання кофеїну
01:00
Що можна сіяти ранньою весною: список овочів, які можна садити вже
00:45
Знадобиться всього дві хвилини: шеф-кухар розповіла, як зберегти авокадо свіжим до 30 днів
00:30
Що лікує імбир: названо шість корисних властивостей для здоров'я
00:15
З нотками детективу та драми: п'ять комедійних серіалів, які прикрасять ваш вечір
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм