Всього лише один продукт зробить запечену картоплю більш хрусткою

новини / Лайфхаки
5 081
0


Запечена картопля - фантастичний спосіб приготувати смачну вечерю без особливих зусиль. Але є спосіб приготувати картоплю ще смачнішою, і все, що знадобиться, - це один додатковий інгредієнт.

Про те, який простий інгредієнт зробить смажену картоплю смачнішою, розповідає Daily Express.



Що додати до запеченої картоплі


Запечена картопля - ідеальна вечеря для тих, хто не має часу на приготування складної вечері. Але часто ця ситна страва залишається не лише прісною, а й розвалюється.

Якщо ви хочете, щоб запечена картопля була хрусткою та більш ароматною, потрібно прибрати зайву вологу під час приготування та переконатися, що пара не робить шкірку картоплі кашоподібною.

За словами Жанін, авторки кулінарної книги та засновниці "Love & Lemons" найкращий спосіб забезпечити ідеальну скоринку картоплі - це обов'язково посолити її.

Картопля вже містить багато рідини, тому використання солі витягує частину вологи і зменшує кількість пари навколо поверхні, допомагаючи скоринці стати хрусткою.

Звісно, трохи вершкового масла чи сметани не завадить при запіканні картоплі, але й просто підсолена картопля буде ідеально хрусткою та ароматною.

Як готувати запечену картоплю

Спершу розігрійте духовку до 200 градусів і застеліть деко папером для випічки. Проте попри поширену практику, не варто загортати картоплю у фольгу, оскільки пара не зможе виходити.

Почистьте картоплю від шкірки, промийте її, а потім висушіть паперовим рушником. Виделкою зробіть багато отворів на поверхні, щоб виходила пара.

Натріть картоплю оливковою олією і посипте її сіллю. Як зауважила Жанін, це не лише надасть картоплі хрумкої скоринки - в цьому випадку не доведеться приправляти м'якоть картоплини під час їжі.

Запікайте картоплю від 45 до 60 хвилин, поки шкірка не стане золотавою. Перевірити картоплю на готовність можна і виделкою - зубці повинні легко проходити через картоплину.

До того ж сіль не тільки покращує текстуру запеченої картоплі, але й робить її ще смачнішою, оскільки вона активізує природні аромати, що містяться в картоплі, роблячи смак більш виразним.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Автомобіль перекинувся: на Буковині у ДТП загинув 25-річний чоловік
5 331
Біолог назвав найотруйніший гриб у світі: він росте у наших лісах
5 076
«Зробимо найбільшим в Україні»: підприємець впродовж трьох років облаштовує дитячий майданчик у Чернівцях - відео
4 758
Футбольний клуб "Буковина" оштрафували: яку суму мають сплатити
3 535
На Буковині померла другокласниця, якій збирали кошти на лікування хвороби мозку
3 240
У селі на Буковині збудують укриття зі спортзалом за 21 млн грн
2 996
Водій загинув на місці: у поліції розповіли подробиці смертельної ДТП на Буковині
2 966
Бойовому генералу з Чернівців уряд Угорщини заборонив в'їзд до країни: яка причина
2 728
Сусіднє з Чернівцями місто вводить заборону на електросамокати та електровелосипеди
2 314
Результати не потішили: назвали п'ятірку шкіл Буковини, де учні склали НМТ на найнижчі бали
2 230


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.