На думку вчених, найкраще для організму пити фільтр-каву. Йдеться про одноразове проходження води через фільтр з меленою кавою всередині. Рідина просочується через порошок, вимиваючи при цьому всі шкідливі речовини. Кавову гущу після приготування викидають. В більшості кав'ярень подають саме фільтр-каву.
Про це
пише ТСН.
За такого способу приготування у каві зберігається максимальна користь кавових зерен, а ось шкідливий осад залишається на мінімальному рівні. Також такий напій містить багато антиоксидантів, які знижують ризик розвитку серцевих захворювань.
Натомість найшкідливіша кава - нефільтрований напій. Йдеться про ту каву, яку п'ють разом з гущею, запарюючи в чашці.
Головна небезпека нефільтрованої кави в тому, що в ній міститься в 30 разів більше холестерину, ніж у фільтрованій. А це створює сильне навантаження на ваше серце.
Якщо пити нефільтровану каву постійно, то напій буде "садити" серце, призводячи до невідворотних проблем.
Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Сьогодні, 00:30
0
1 769