Фахівці пояснили, як обирати борошно – ґатунок і колір не головні

новини / Лайфхаки
911
0

Борошно є одним з обов'язкових інгредієнтів на нашій кухні. Тож важливо знати, на що точно варто орієнтуватися при виборі продукції.

Усі переконані, що найкраще борошно має бути виключно білим і належати до вищого ґатунку. Проте експерти наголошують, що головний критерій – це призначення, розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.



Як обирати борошно

Борошно вищого ґатунку, очищене від оболонок зерна, підходить для хлібобулочних виробів без начинки та кондитерської випічки. Воно дозволяє швидко приготувати тісто, але практично не містить таких важливих елементів, як калій, магній чи вітаміни групи В.

А от для нездобної випічки ідеальним вибором буде борошно першого ґатунку. Воно багатше на фосфор і кальцій, а також дозволяє довше зберегти свіжість готових виробів.

Борошно другого ґатунку перемелюють разом із оболонками зерна, завдяки чому в ньому зберігаються всі природні вітаміни та мінерали. Однак тісто з такого борошна виходить менш пухким і повільніше підходить. Його найчастіше використовують для приготування млинців, вафель, вареників чи пельменів.

Якісне борошно вищого ґатунку має білий колір із легким кремовим відтінком. Якщо продукт змінює колір при підвищеній вологості, це свідчить про його низьку якість.

Обираючи борошно, зверніть увагу на запах: він має бути свіжим, без затхлості, яка може свідчити про довготривале зберігання. Хороше борошно легко прилипає до рук, стискається і "хрумтить". Найкраще купувати його в паперових упаковках, що забезпечують вентиляцію та збереження властивостей.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Афера на 13 мільйонів: на Буковині затримали забудовника, який обдурив інвесторів
6 571
Не стало завідувачки відділу Чернівецького центру контролю хвороб Оксани Жук
6 356
Передача ключів відбулася мирно: на Буковині ще три громади перейшли до ПЦУ
4 479
Затримання працівниками ТЦК лікаря-педіатра на Буковині: триває службове розслідування
3 912
Смертельне побиття буковинки Вікторії Тоненчук: підозрюваний постане перед судом
3 239
Звільнився багаторічний керівник пологового будинку №2 в Чернівцях Альберт Куріцин
3 199
"Непоправна втрата": не стало головного диригента драмтеатру Чернівців Володимира Шнайдера
2 879
Відзавтра у Чернівцях тимчасово перенесуть зупинки громадського транспорту
2 768
У багатоповерхівці Чернівців горить квартира, евакуювали 23 людей
2 568
Затримання забудовника-афериста і перехід громад до ПЦУ. Новини Буковини минулої доби
2 353


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.