RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Борошно є одним з обов'язкових інгредієнтів на нашій кухні. Тож важливо знати, на що точно варто орієнтуватися при виборі продукції.

Усі переконані, що найкраще борошно має бути виключно білим і належати до вищого ґатунку. Проте експерти наголошують, що головний критерій – це призначення, розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.



Як обирати борошно

Борошно вищого ґатунку, очищене від оболонок зерна, підходить для хлібобулочних виробів без начинки та кондитерської випічки. Воно дозволяє швидко приготувати тісто, але практично не містить таких важливих елементів, як калій, магній чи вітаміни групи В.

А от для нездобної випічки ідеальним вибором буде борошно першого ґатунку. Воно багатше на фосфор і кальцій, а також дозволяє довше зберегти свіжість готових виробів.

Борошно другого ґатунку перемелюють разом із оболонками зерна, завдяки чому в ньому зберігаються всі природні вітаміни та мінерали. Однак тісто з такого борошна виходить менш пухким і повільніше підходить. Його найчастіше використовують для приготування млинців, вафель, вареників чи пельменів.

Якісне борошно вищого ґатунку має білий колір із легким кремовим відтінком. Якщо продукт змінює колір при підвищеній вологості, це свідчить про його низьку якість.

Обираючи борошно, зверніть увагу на запах: він має бути свіжим, без затхлості, яка може свідчити про довготривале зберігання. Хороше борошно легко прилипає до рук, стискається і "хрумтить". Найкраще купувати його в паперових упаковках, що забезпечують вентиляцію та збереження властивостей.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
3-01-2025, 00:15
Коментарів 0 Переглядів 429

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.