Фахівці пояснили, як обирати борошно – ґатунок і колір не головні

новини / Лайфхаки
571
0

Борошно є одним з обов'язкових інгредієнтів на нашій кухні. Тож важливо знати, на що точно варто орієнтуватися при виборі продукції.

Усі переконані, що найкраще борошно має бути виключно білим і належати до вищого ґатунку. Проте експерти наголошують, що головний критерій – це призначення, розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.



Як обирати борошно

Борошно вищого ґатунку, очищене від оболонок зерна, підходить для хлібобулочних виробів без начинки та кондитерської випічки. Воно дозволяє швидко приготувати тісто, але практично не містить таких важливих елементів, як калій, магній чи вітаміни групи В.

А от для нездобної випічки ідеальним вибором буде борошно першого ґатунку. Воно багатше на фосфор і кальцій, а також дозволяє довше зберегти свіжість готових виробів.

Борошно другого ґатунку перемелюють разом із оболонками зерна, завдяки чому в ньому зберігаються всі природні вітаміни та мінерали. Однак тісто з такого борошна виходить менш пухким і повільніше підходить. Його найчастіше використовують для приготування млинців, вафель, вареників чи пельменів.

Якісне борошно вищого ґатунку має білий колір із легким кремовим відтінком. Якщо продукт змінює колір при підвищеній вологості, це свідчить про його низьку якість.

Обираючи борошно, зверніть увагу на запах: він має бути свіжим, без затхлості, яка може свідчити про довготривале зберігання. Хороше борошно легко прилипає до рук, стискається і "хрумтить". Найкраще купувати його в паперових упаковках, що забезпечують вентиляцію та збереження властивостей.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

23:59
Трамп не вважає участь Зеленського в переговорах про мир «дуже важливою»
23:40
У Чернівецькій громаді планують закрити Коровійське сміттєзвалище
23:20
Кому зі знаків зодіаку пощастить вихідними, 22-23 лютого
23:00
У центрі Чернівців облаштують ще дві платні парковки
22:40
Магнітні бурі: прогноз на ці вихідні, 22–23 лютого
22:23
У якій країні ЄС можна оперативно отримати громадянство
22:00
У Чернівцях відремонтують ще один міжбудинковий проїзд
21:38
Гороскоп на 22 лютого для всіх знаків зодіаку
21:20
Медик розповів, що спричиняє 80% випадків інсульту
20:58
Найпопулярніші паролі, які можна зламати за секунди: перевірте, чи є ваш у списку
20:37
Поліцейські попереджають про шахрайство: буковинці втрачають тисячі гривень
20:18
Активізуються інформаційні диверсії: СБУ зробило важливе попередження
19:59
У Чернівцях померла відома рестораторка
19:41
Вдарив відром в обличчя: у Чернівцях побилися водійка та працівник мийки
19:20
Від музичного вечора до вистав для дітей: куди піти на вихідних у Чернівцях - дайджест
19:00
Модернізація пункту пропуску «Порубне»: на якій стадії роботи
18:40
На Буковині податківці створили Консультаційний центр: допомагають розібратися із заблокованими податковими накладними
18:19
У перинатальному центрі Чернівців жінка народила трійню
18:18
Чи дійсно якість телевізорів Xiaomi відповідає їх ціні?*
реклама
17:58
Не "батон" і не "суп": як правильно називати популярні страви українською
17:41
Освіта, промисловість: де в Україні найбільше бракує працівників
17:19
Росіяни продовжують тиснути під Покровськом: Генштаб розповів про ситуацію на фронті
16:59
Чернівецька ОВА рекомендує закладам освіти піти на карантин на 10 днів
16:45
Вчені розповіли, як худнути без дієт: потрібно дотримуватися п’яти правил
16:36
На Буковині попрощалися із захисником Дмитром Олійником
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм