Новий рік не за горами, і багато українців не можуть уявити це свято без шампанського. Однак, буває так, що під час відкорковування напій починає шипіти та розливається по підлозі, що дуже дратує.
Главред
розповів, як потрібно відкорковувати шампанське.
Як правильно відкривати шампанськеЯк пише видання express.co.uk, відкоркувати пляшку шампанського – досить складне завдання. Тому ось кілька порад, як наливати шампанське так, щоб не втратити жодної краплі:
По-перше, зніміть горлечко і відразу ж підставте руку під корок, щоб переконатися, що він не вилетить.
Потім візьміть пляшку в долоню, нахиливши її вбік, однією рукою тримайте корок рівно, а іншою - крутіть пляшку, а не корок. Обережно повертайте, поки корок не вийде з пляшки.
Якщо корок чинить опір, рушник може забезпечити додаткове зчеплення.
Нахиліть келих і налийте акуратно напій. Якщо з'явиться піна, зачекайте хвилинку і продовжуйте.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
1-01-2025, 00:30
0
354