Яблука та груші - доступні фрукти, які можна знайти у магазинах майже цілий рік. Вони є джерелом важливих вітамінів і корисних речовин, які позитивно впливають на організм. Проте фахівці наголошують на деяких особливостях їх вживання, залежно від стану здоров’я та сезону.
Про це
пише РБК-Україна (проєкт Styler).
Яблука - джерело пектину та вітамінівЗа словами експертів, яблуко - це справжній суперфрукт. Воно багате на пектин, який сприяє роботі печінки, шлунка та підшлункової залози. У яблуках також містяться:
вітаміни групи В, які позитивно впливають на нервову систему,
вітамін С, що зміцнює імунітет,
органічні кислоти та фітонциди, які мають антибактеріальну дію.
Одна з головних порад: з’їдати хоча б одне яблуко щодня, щоб підтримувати організм у гарній формі.
Груші- онкопротекторна дія та підтримка кишківникаГруша, хоч і дорожча взимку, має свої унікальні властивості. Щоденне вживання цього фрукта:
знижує ризик онкологічних захворювань завдяки онкопротекторним властивостям,
нормалізує роботу кишківника,
допомагає судинам завдяки високому вмісту калію.
Груша також містить фолієву кислоту, яка важлива для кровообігу, та особливо корисна для чоловіків. Однак через високий вміст цукру людям із цукровим діабетом слід бути обережними.
Як правильно їсти яблука та груші?Не їсти на голодний шлунок. Це може викликати дискомфорт у травній системі.
Для дітей фрукти краще натирати на тертці або подавати у вигляді пюре, щоб полегшити травлення.
Обирати сезонні фрукти. Свіжі яблука та груші містять максимальну кількість вітамінів і мікроелементів.
Яблука та груші - це простий і смачний спосіб підтримати своє здоров’я. Вони не лише зміцнюють організм, а й допомагають боротися з низкою хвороб, якщо вживати їх правильно та регулярно.
Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
31-12-2024, 16:44
0
3 682