Новорічна трапеза зазвичай закінчується десертом – для багатьох дітей і дорослих це улюблена частина свята. Кожна родина може похвалитися своїми традиційними ласощами, такими як тирамісу, "Спартак" чи "Наполеон". Але чому б цього року не спробувати щось новеньке.
Наприклад, приготувати легкий чизкейк, який навіть не вимагає випікання, а вразить кожного гостя столом.
24 Канал з посиланням на тік-ток @yummy.lera розповідає, як приготувати мандариновий чизкейк, що доповнить новорічну атмосферу.
Рецепт мандаринового чизкейкаЧас: 45 хвилин (6 – 8 годин на застигання)
Порції: 8
Інгредієнти:для основи:
– 150 грамів пісочного печива;
– 60 грамів вершкового масла.
для начинки:– 10 грамів желатину;
– 40 мілілітрів холодної води;
– 400 грамів вершкового сиру;
– 75 грамів цукру;
– 100 мілілітрів вершків.
для мандаринового желе:– 10 грамів желатину;
– 50 мілілітрів холодної води;
– 6 штук мандаринів;
– 40 грамів цукру.
Приготування:Печиво подрібніть у блендері до стану крихти. Додайте розтоплене вершкове масло і перемішайте. Покладіть у форму і добре утрамбуйте. Приберіть у холодильник поки готуватимете начинку.
Желатин залийте водою і залиште на 15 хвилин. Після цього розтопіть у мікрохвильовці.
До вершкового сиру додайте цукор, вершки, розтоплений желатин і пробийте все блендером до однорідної консистенції. Покладіть зверху на основу та приберіть у холодильник до застигання.
Для мандаринового шару желатин залийте водою та залиште на 15 хвилин. Очищені мандарини пробийте у блендері та процідіть сік через сито.
Додайте цукор і, помішуючи, доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь, додайте набряклий желатин і перемішайте до його розчинення.
Охолодіть до кімнатної температури та вилийте зверху на начинку. Приберіть у холодильник на декілька годин.
Готовий торт можете задекорувати листочками м'яти або шматочками мандаринок.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
31-12-2024, 01:00
0
575