Сковорода - важливий елемент на кухні, але її використання вимагає дотримання певних правил.
Чи можна ставити сковорідку в холодильник, чому це робити не рекомендується, і які можуть бути наслідки, пише
УНІАН.
Що буде, якщо поставити гарячу сковорідку в холодильникСтавити сковорідку в холодильник - не найкраща ідея з кількох причин. Серед імовірних і найбільш згубних наслідків називають:
Пошкодження холодильника. Гаряча сковорода в холодильнику може його пошкодити. Усе тому, що гарячий посуд створює різкий перепад температури, змушуючи компресор працювати на знос. Згодом це може призвести до поломки.
Пошкодження сковороди. Посуд може пожолобити від різкого перепаду температур, особливо якщо він зроблений із чавуну або алюмінію. Це зашкодить сковороді та скоротить термін її служби.
Утворення конденсату. Гаряча сковорода, поміщена в холодильник, сприяє утворенню конденсату. Це погіршує якість їжі, а також створює умови для розмноження небезпечних бактерій.
Також, якщо залишити їжу в сковороді на ніч у холодильнику, вона може ввібрати запахи інших продуктів, що негативно позначиться на її смаку.
Чи можна охолоджувати сковороду?Охолоджувати сковороду можна, але важливо робити це правильно. Перед тим як помістити сковороду в холодильник, дочекайтеся, поки вона повністю охолоне. Це запобіжить пошкодженню як самої сковороди, так і холодильника.
Щоб уникнути всіх цих негативних наслідків, перекладіть їжу зі сковороди в герметичний контейнер перед зберіганням. Це збереже свіжість страви та захистить холодильник.
Якщо ж у вас немає такої можливості, накрийте сковорідку з їжею кришкою і залиште при кімнатній температурі, але тільки якщо це допустимо для конкретного продукту.
Знаючи, чому не можна ставити гарячу пательню в холодильник, ви зможете уникнути неприємностей і продовжити термін служби свого посуду і техніки. Краще витрачати трохи часу на правильне зберігання їжі, ніж виправляти поломки або замінювати кухонне начиння.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
30-12-2024, 10:55
0
533