RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Консервований горошок - популярний і зручний продукт, що часто використовується в салатах, супах та гарнірах. Але чи знали ви, що рідина з банки з горошком може бути не менш корисною, ніж самі бобові? Більшість людей звикли зливати її в раковину, навіть не замислюючись, що разом із нею втрачають низку цінних властивостей.

РБК-Україна (проєкт Styler) пояснює, чому рідину з банки від горошку не треба зливати.



Що міститься в рідині від консервованого горошку?

Рідина, в якій зберігається горошок, виконує кілька важливих функцій. Вона:

Допомагає зберігати структуру та свіжість горошку під час тривалого зберігання.
Містить вітаміни та мінерали, які виділяються з бобових під час термічної обробки та консервації. Серед них - вітамін C, вітаміни групи B, калій і магній.
Надає стравам легкого солонуватого смаку, який можна використовувати для кулінарних експериментів.
Що ви втрачаєте, зливаючи рідину?

За оцінками експертів, близько 20-30% вітамінів і мікроелементів переходять із горошку в рідину під час консервації. Таким чином, якщо ви зливаєте цю рідину, то позбавляєте себе частини корисних речовин, які могли б потрапити у ваш організм.

Окрім того, рідина є чудовою основою для приготування:

Супів. Вона додає стравам насиченого смаку.
Соусів чи заправок. Легка солоність і аромат рідини можуть стати чудовим доповненням до страв.
Тісто для випічки. У веганській кулінарії рідину з консервованого горошку часто використовують для заміни яєць у рецептах.
Коли рідину краще зливати?

Якщо на етикетці консерви ви бачите наявність штучних добавок, консервантів або підсолоджувачів, тоді рідину краще зливати, адже вона може містити небажані хімічні компоненти.

Щоб уникнути цього, обирайте горошок із натуральним складом – воду, сіль та самі бобові. У цьому випадку рідину можна безпечно використовувати в кулінарії або навіть споживати окремо.


Де можна застосувати рідину



Застосування в косметології

Завдяки вітамінам і мікроелементам, рідину можна використовувати як основу для домашніх масок для обличчя, які живлять шкіру.

Економія ресурсів

Використання рідини з консервів у кулінарії зменшує харчові відходи, що робить вас більш екологічно свідомими.

Якщо ви все ж таки звикли зливати рідину з консервованого горошку, спробуйте наступного разу залишити її та додати в суп чи соус. Результат вас приємно здивує.

Пам’ятайте: продукти можуть бути значно кориснішими, ніж здається на перший погляд. Не знецінюйте те, що може зробити ваш раціон багатшим і здоровішим!

Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
30-12-2024, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 912

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.