Чому не можна зливати рідину з банок з консервованим горошком: відповідь вас здивує

новини / Лайфхаки
1 055
0

Консервований горошок - популярний і зручний продукт, що часто використовується в салатах, супах та гарнірах. Але чи знали ви, що рідина з банки з горошком може бути не менш корисною, ніж самі бобові? Більшість людей звикли зливати її в раковину, навіть не замислюючись, що разом із нею втрачають низку цінних властивостей.

РБК-Україна (проєкт Styler) пояснює, чому рідину з банки від горошку не треба зливати.



Що міститься в рідині від консервованого горошку?

Рідина, в якій зберігається горошок, виконує кілька важливих функцій. Вона:

Допомагає зберігати структуру та свіжість горошку під час тривалого зберігання.
Містить вітаміни та мінерали, які виділяються з бобових під час термічної обробки та консервації. Серед них - вітамін C, вітаміни групи B, калій і магній.
Надає стравам легкого солонуватого смаку, який можна використовувати для кулінарних експериментів.
Що ви втрачаєте, зливаючи рідину?

За оцінками експертів, близько 20-30% вітамінів і мікроелементів переходять із горошку в рідину під час консервації. Таким чином, якщо ви зливаєте цю рідину, то позбавляєте себе частини корисних речовин, які могли б потрапити у ваш організм.

Окрім того, рідина є чудовою основою для приготування:

Супів. Вона додає стравам насиченого смаку.
Соусів чи заправок. Легка солоність і аромат рідини можуть стати чудовим доповненням до страв.
Тісто для випічки. У веганській кулінарії рідину з консервованого горошку часто використовують для заміни яєць у рецептах.
Коли рідину краще зливати?

Якщо на етикетці консерви ви бачите наявність штучних добавок, консервантів або підсолоджувачів, тоді рідину краще зливати, адже вона може містити небажані хімічні компоненти.

Щоб уникнути цього, обирайте горошок із натуральним складом – воду, сіль та самі бобові. У цьому випадку рідину можна безпечно використовувати в кулінарії або навіть споживати окремо.


Де можна застосувати рідину



Застосування в косметології

Завдяки вітамінам і мікроелементам, рідину можна використовувати як основу для домашніх масок для обличчя, які живлять шкіру.

Економія ресурсів

Використання рідини з консервів у кулінарії зменшує харчові відходи, що робить вас більш екологічно свідомими.

Якщо ви все ж таки звикли зливати рідину з консервованого горошку, спробуйте наступного разу залишити її та додати в суп чи соус. Результат вас приємно здивує.

Пам’ятайте: продукти можуть бути значно кориснішими, ніж здається на перший погляд. Не знецінюйте те, що може зробити ваш раціон багатшим і здоровішим!

Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

10:41
Україну накриє аномальна весна: що прогнозують синоптики
10:15
У Чернівцях «Mercedes» в'їхав у тролейбус: у ДТП загинув 21-річний чоловік
10:00
У Чернівцях в історичних будівлях пропонують реставрувати балкони
ексклюзив
09:38
Перевірте документи: кому від 1 березня можуть анулювати декларації із сімейними лікарями
09:15
Патрульна поліція хоче відмовиться від терміналів для оплати штрафів: пілотний проект працює на Буковині
08:52
США тиснуть на Київ щодо угоди про корисні копалини, погрожуючи відключити Starlink — Reuters
08:31
У Чернівцях успішні спортсмени будуть отримувати стипендії
08:10
Вночі Україну атакували 162 безпілотниками: які наслідки
07:49
Народження трійні та перекриття вулиці через ремонт: головні новини 21 лютого
07:30
Планові знеструмлення: де на Буковині 22 лютого не буде світла
07:18
22 лютого: кого потрібно пом'янути в цю батьківську суботу
07:00
Погода на Буковині 22 лютого
02:00
Коли сіяти капусту на розсаду у 2025 році: буде рости краще, ніж торік
01:45
Наліт з крана зникне за 1 хвилину: до чого тут звичайний кетчуп
01:30
Пийте цей сік щодня, щоб забути про високий цукор та старість. Він є у кожному магазині
01:15
Найкраща редиска для України: 6 сортів, які гарантовано дадуть багатий урожай
01:00
Яровизація картоплі: коли її робити, щоб отримати здоровий врожай
00:45
Сприяє росту волосся. Ось як правильно робити масаж голови
00:30
Чотири вправи, які допоможуть швидко і надовго уникнути болю в шиї
00:15
Вживання цього вітаміну знижує ризик утворення каменів у нирках на 22%
21 лютого, 2025
23:59
Трамп не вважає участь Зеленського в переговорах про мир «дуже важливою»
23:40
У Чернівецькій громаді планують закрити Коровійське сміттєзвалище
23:20
Кому зі знаків зодіаку пощастить вихідними, 22-23 лютого
23:00
У центрі Чернівців облаштують ще дві платні парковки
22:40
Магнітні бурі: прогноз на ці вихідні, 22–23 лютого
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм