Як зробити домашній майонез: покроковий рецепт з вареними яйцями

новини / Смачні рецепти
1 670
0


Майонез - це відомий соус, надзвичайно популярний для новорічних салатів. Проте не обов'язково купувати соус в магазині, можна приготувати майонез самостійно.

Про те, як приготувати домашній майонез, розповідає кулінарний YouTube-канал "Смачна кухня з Наталією Данилюк".



Що потрібно для домашнього майонезу

Для того, щоб приготувати домашній майонез, необхідні такі інгредієнти:

яйця - 3 шт.
вода - 100 мл
олія - 50 мл
оцет - 1 ст. л.
сіль - 0,5 ч. л
перець мелений - щіпка
гірчиця - 1 ч. л.

Як готувати домашній майонез

Основні інгредієнти для приготування домашнього майонезу - яйця та олія. Додаткових загусників не потрібно. Перевагою домашнього соусу є натуральність інгредієнтів, а також неповторний смак.

Також домашній майонез відрізняється за кольором від магазинного - має жовтуватий відтінок, особливо, якщо приготовлений на варених яйцях.

В багатьох рецептах домашнього майонезу використовуються сирі яйця, проте через відсутність термічної обробки продукт може містити бактерії. Крім цього, майонез на варених яйцях може довше зберігатися.

Тому, щоб домашній майонез був не лише смачним, а й безпечним, яйця потрібно відварити круто. Оскільки консистенція соусу буде більш густою, аніж у разі приготування майонезу на сирих яйцях, для розбавлення потрібно додати воду - її потрібно прокип'ятити, а потім охолодити.



Почистьте яйця від шкарлупи, покладіть їх в блендер. Влийте воду та олію. Додайте оцет - його також можна замінити на лимонний сік.

Для того, щоб майонез був смачним, додайте сіль та перець, а також негостру гірчицю. За бажанням можна додати і інші спеції.

Ретельно перебийте всі інгредієнти до однорідної консистенції. На це потрібно приблизно 3-4 хвилини. Після цього домашній майонез можна використовувати для салатів, бутербродів та інших страв.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Вчителька з села Розтоки написала перший роман «Анна» на діалекті Буковинської Гуцульщини
4 642
Понад 40 років навчала української мови та літератури: не стало багаторічної викладачки коледжу у Чернівцях
3 432
Півтори тисячі років під ногами. Поблизу центру Чернівців виявили унікальну пам’ятку
2 870
У Чернівцях попрощалися з диригентом Володимиром Шнайдером
2 581
«Ці діти пожертвували своїми життями»: у ліцеї Чернівців – уже 14 загиблих на війні випускників
2 501
Зеленський відзначив високими нагородами двох педагогів з Буковини
2 359
«Купуй чернівецьке»: на Центральній площі триває ярмарок-презентація локальних виробників
2 339
Не стало захисника із Буковини Степана Мартинюка
2 075
"З'їжте за мене бутерброд "мальва": нацгвардійці з передової привітали Чернівці - відео
2 068
Загорівся магазин: на Буковині за добу сталося три пожежі
1 829


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.