Їжа, яку 90-річні японці радять вживати щодня: дієтолог розкрила "секрет"

новини / Здоров'я
1 405
0


Сертифікована дієтологиня та експертка з довголіття з Японії Мічіко Томіока розповіла про переваги для здоров'я морських водоростей і чому японські довгожителі рекомендують їх їсти щодня, повідомляє cnbc.com, пише УНІАН.



"Морські водорості - один із найбільш ностальгічних продуктів для мене. Відтоді, як я була маленькою, я їла їх щодня. Моя покійна мама була їхньою великою прихильницею. Крім того, що вони були смачним і універсальним інгредієнтом у багатьох стравах, вона говорила, що морські водорості допомагали їй зберігати волосся здоровим і міцним. У мого дідуся завжди були під рукою жувальні цукерки комбу, і він давав мені їх як частування", - зазначила вона.

За її словами, найактивніші та найміцніші старійшини в її житті радять щодня з'їдати тарілку супу місо з водоростями вакаме. А особисто у неї завжди в коморі буде щонайменше шість найпріоритетніших водоростей: комбу, вакаме, норі, хідзікі, кантен і аонорі.

Дієтолог зізналася, що водорості - це їжа, яку вона із задоволенням їстиме все своє життя, і ось чому:

Це безпроблемний інгредієнт. Водорості зручно і легко додавати до багатьох повсякденних страв. Більшість із них довго зберігаються, часто не потребують або потребують невеликої підготовки.

Вони багаті на поживні речовини. Водорості містять усі 9 амінокислот і жирні кислоти омега-3, багато як розчинної, так і нерозчинної клітковини, що може допомогти травленню, контролю ваги та загальному здоров'ю кишківника. Також у морських водоростях є залізо, йод, калій, кальцій, магній і поліфеноли - природні сполуки в рослинах, які можуть допомогти боротися із запаленнями і хворобами, а також контролювати рівень цукру в крові.

Вони екологічно безпечні. Для їх вирощування не потрібна або майже не потрібна земля, паливо або пестициди, вони природним чином зустрічаються в океанах і можуть допомогти скоротити викиди вуглецю.

"Вживання водоростей змушує мене почуватися здоровішим і переносить мене в океанський рай. Ось чому я люблю їсти їх щодня", - додала Томіока.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Конфлікт біля собору в центрі Чернівців: поліція повідомила про кількість потерпілих
Загинув захисник із Буковини Владислав Коломієць
У Чернівцях біля Кафедрального собору між парафіянами УПЦ та ПЦУ сталася сутичка: що відомо - фото
На Буковині судитимуть держреєстраторку, яка незаконно перереєструвала землю між громадами
Дві людини загинули на місці: у поліції розповіли подробиці смертельної ДТП, що сталася в Хотині
16 червня, 2025
На Буковині відкриють одне з найбільших лавандових полів України - фото
У трагічній ДТП у Франції загинули викладачки коледжу на Буковині: що про них відомо
Липові довідки за 4000 євро: на Буковині затримали чоловіка, який допомагав уникнути призову
Підполковника з Буковини посмертно відзначено званням Героя України
ДТП автобуса з буковинцями у Франції: є перші деталі розслідування і звинувачення