RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



Олів'є - це класичний салат, який став символом новорічних застіль у багатьох країнах. Цей салат чудово поєднується з іншими стравами, а готувати його надзвичайно легко.

Про те, як швидко приготувати олів'є, розповідають у кулінарному YouTube-каналі "Смачна кухня з Наталією Данилюк".



Що потрібно для олів'є

Для того, щоб швидко приготувати олів'є до Нового року, знадобляться такі продукти:

ковбаса (молочна або варена) - 300 г
яйця - 2 шт.
картопля - 3 шт.
мариновані огірки - 6 шт.
консервований горошок - 1 баночка
морква - 2 шт.
цибуля - 1 шт.
зелена цибуля - до смаку
сіль - до смаку
перець - до смаку
майонез - до смаку

Як готувати олів'є

Рецепт олів'є неодноразово змінювався, стаючи простішим або складнішим залежно від наявних продуктів та смакових побажань.

Вважається, що найвідоміша версія олів'є складається з вареної ковбаси, відвареної картоплі та яєць, солоних огірків, консервованого горошку та майонезу. Тож інші продукти можна додавати за бажанням.

Готувати олів'є доволі просто. Для початку потрібно ретельно помити картоплю та моркву, а потім відварити їх, не знімаючи попередньо шкірку.

Також потрібно зварити яйця круто. Потім картоплю, моркву та яйця потрібно почистити та нарізати на кубики. Щоб пришвидшити цей процес замість ножа можна використовувати овочерізку.

Ковбасу також потрібно нарізати на кубики - такого ж розміру, як овочі. За бажанням, ковбасу можна замінити на відварене філе, проте це вимагає часу для приготування.

Солоні огірки можна замінити на квашені або навіть на свіжі. Потрібно відрізати гіркі кінці та нарізати огірок кубиками. Кількість огірків для олів'є залежить від розміру овочу.

Цибулю треба почистити та нарізати півкільцями. Важливо: інгредієнт може давати гіркуватість, тому варто обирати цибулю невеликого розміру або не використовувати її зовсім.

Крім цього, цибулю можна попередньо замаринувати. Зелену цибулю потрібно промити та подрібнити ножем.

Злийте з консервованого горошку воду та пересипте його до великої миски. Додайте решту інгредієнтів для олів'є, ретельно перемішайте салат - і олів'є можна ставити на святковий стіл.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
24-12-2024, 02:00
Коментарів 0 Переглядів 690

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.