Як розморожувати рибу, щоб не зіпсувати її: три найкращі способи

новини / Лайфхаки
651
0

Не завжди у нас є можливість тримати свіже філе у холодильнику, тож більшість вдаються до заморожування. Та для того, щоб приготовлена риба була смачною, треба знати, як її правильно розморожувати.

Розморожувати рибу варто трьома методами – у холодильнику, у холодній воді чи мікрохвильовій печі, пише 24 Канал з посиланням на Simply Recipes. Фахівці розповіли, як саме треба розморожувати конкретно лосося.



Щоб зрозуміти, що риба в один з перелічених способів розморозилася, треба її зігнути. Якщо вона буде залишатися прямою чи важко згинатиметься, тоді процес розморожування доведеться продовжити.

Розморожування у холодильнику

За 8 – 12 годин до приготування лосося перекладіть його з морозилки до холодильника. Заморожувати рибу найкраще у зіп-пакеті й у ньому ж розморожувати. Якщо ви придбали лосось у вакуумному пакуванні, то можете його вийняти та поставити в контейнер для розморожування.

В іншому випадку упаковку можна проткнути виделкою, не знімаючи її. Рекомендовано розморожувати рибу в об'ємній посудині, щоб зібрати всю зайву воду.

Розморожування у холодній воді

Замороженого лосося треба вийняти з вакуумної упаковки та перекласти в інший пакет. Далі потрібно глибоку миску наповнити водою й занурити всередину рибу. Пакет може спливати, тому можна використовувати тарілку.

Через 30 хвилин перевірте, чи риба розморозилася. Якщо ні, то воду треба злити й наповнити миску новою холодною водою. Цю процедуру треба повторити кілька разів. Процес розморожування займе максимум 2 години.

Розморожування у мікрохвильовій печі

Спосіб розморожування у мікрохвильовій печі є найшвидшим. Потрібно рибу витягнути х упаковки та покласти в тарілку. Далі залишається лише вибрати режим для розморожування. Загалом він складає від 2 до 4 хвилин. Лосось після мікрохвильовки варто одразу почати готувати.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

02:00
Що їсти, щоб залишатися здоровим у 70 років? Відповідь науковців
01:45
Непросте IQ-завдання: за 5 секунд знайдіть із 13-ти птахів особливу
01:30
За одну годину: ідеальний рецепт швидкої вологої паски на Великдень
01:15
14 напоїв для бадьорості, якими можна замінити каву, щоб скоротити споживання кофеїну
01:00
Що можна сіяти ранньою весною: список овочів, які можна садити вже
00:45
Знадобиться всього дві хвилини: шеф-кухар розповіла, як зберегти авокадо свіжим до 30 днів
00:30
Що лікує імбир: названо шість корисних властивостей для здоров'я
00:15
З нотками детективу та драми: п'ять комедійних серіалів, які прикрасять ваш вечір
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм