Ви ніколи не замислювалися, навіщо ковбасні вироби нарізають під певним кутом? Заведено вважати, що так вона має гарніший вигляд - і це частково правда, але не тільки тому. Розповідаємо, чому ковбасу ріжуть під кутом і як правильно її різати, щоб було смачніше.
Про це
пише УНІАН.
Чому ковбасу нарізають навскосиПочнемо з того, що по діагоналі заведено нарізати копчені ковбасні вироби. Ковбаса-"варенка" - це по суті однорідна маса, її можна різати під прямим або косим кутом, на смаку це ніяк не позначається. Але ось копчену ковбасу, яку роблять із подрібненого м'яса, правильно різати навскоси. І ось чому:
ковбаса, яку нарізали під кутом, завжди має привабливіший вигляд, її можна краще роздивитися, тому нарізані саме в такий спосіб ковбаси поміщають на вітрини магазинів;
косі скибочки ковбаси краще зберігають форму і не розвалюються, навіть якщо вони найтонші - це знову-таки відсилання до естетики;
деякі копчені ковбаси після термообробки стають жорсткішими й щільнішими, тож їх легше нарізати якраз під кутом.
Але і це не все - нарізка, виявляється, відбивається на смаку копченостей.
Ось як правильно різати ковбасу під кутом, щоб розкрити її смак:
напівкопчену ковбасу (тонкі "батони") краще нарізати під кутом 35-40 - завдяки такій нарізці вона не лише має естетичніший вигляд і більший у діаметрі, а й розкриває свій смак;
сирокопчену ковбасу ріжуть тонкими пластинками під ще більшим кутом - щонайменше 45 градусів - як уже казали, це значно полегшує процес самої нарізки, бо такі ковбаси дуже щільні, і, як і у випадку з напівкопченими виробами, найтонші скибочки краще дають змогу оцінити смак ковбаси.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Сьогодні, 01:45
0
593