RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Фарширований короп - не просто смачна різдвяна страва, а справжня прикраса святкового столу. Приготування страви доволі цікаве, а результат неодмінно приголомшить гостей.

Про те, як готувати фаршированого коропа, розповідає кулінарний YouTube-канал "Смаколики Юлі".




Що потрібно для фаршированого коропа


Для того, щоб приготувати на Різдво фаршированого коропа, знадобляться ці продукти:

курячий бульйон - 500 мл
молоко або вершки - 1 стакан
короп (неочищений) - 1,2-1,5 кг
курятина (філе або м'ясо зі стегна) - 450 г
морква - 1 шт.
картопля - 1 шт.
цибуля - 2 шт.
часник - 1 зубчик
яйце - 1 шт.
батон - 3 скибки
масло - 80 г
журавлина - 2 ягоди
сіль - до смаку
перець - до смаку
олія - для змащення риби

Як готувати фаршированого коропа

Для того, щоб приготувати фаршированого коропа на Різдво, спочатку рибу потрібно почистити від луски та нутрощів. Не варто обирати надто велику рибу - так готувати складніше. Також з коропа потрібно видалити зябра та очі.

Щоб шкірка легше знімалася, рибу можна промити під теплою, але в жодному разі не гарячою водою. Зробіть надрізи біля плавників, щоб залишити їх в готовій страві, та обережно відділіть шкіру від м'яса.

Шкірку важливо відділити від черевця коропа до хребта та хвоста. Біля голови та хвоста риби хребет потрібно надрізати і зняти шкірку так, щоб вона залишилась цілою, утворивши оболонку для фарширування.



М'ясисту частину почистьте від всіх кісточок. Почистьте та наріжте на кубики цибулю. Її потрібно злегка підсмажити до розм'якшення на вершковому маслі.



Також для начинки потрібно замочити шматочки батона в молоці або вершках до розм'якшення. Курятину потрібно промити та перекласти в чашу блендера. Додайте хліб, відтискати рідину не потрібно.

Перемеліть інгредієнти до однорідної пастоподібної консистенції. Потім додайте м'ясо риби, обсмажену цибулю та почищений зубчик часнику, і ще раз перемеліть масу для начинки. Замість блендера можна використовувати м'ясорубку з дрібним ситом.



Розбийте в начинку яйце, всипте сіль та перець до смаку. Ретельно перемішайте начинку. Щоб скуштувати її на смак, необхідно підсмажити маленький шматочок, після чого за потреби додати до фаршу сіль чи інші спеції.

Почистьте моркву та картоплю, наріжте їх неширокими кружальцями. Для фарширування коропа в рибну оболонку ложкою викладіть всю рибно-м'ясну начинку. Намагайтеся викладати начинку так, щоб риба набула характерної "рибної" форми.



Викладіть в форму для випікання майже всю моркву та картоплю. Покладіть на шар овочів фаршировану рибу, і закрийте розріз коропа кружальцями моркви та картоплі.



Залийте рибу бульйоном. Випікати фаршированого коропа потрібно протягом 45 хвилин при температурі 180 градусів. Під час випікання змастіть рибу олією.

Після випікання фаршированого коропа можна прикрасити зеленню, помідорами та майонезом, а також зробити рибі очі з журавлини або малини.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
6-12-2024, 01:15
Коментарів 0 Переглядів 623


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.