Мариновані опеньки - ідеальне доповнення до багатьох страв або закусок. А простий рецепт їхнього приготування дозволить насолоджуватися смаком грибочків протягом всієї зими.
Про те, як маринувати опеньки, розповідає кулінарний YouTube-канал "КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ".
Що потрібно для маринованих опеньківДля того, щоб замаринувати опеньки, на 2 банки об'ємом в 0,5 л необхідні такі інгредієнти:
свіжі опеньки - 1-1,5 кг
лимонна кислота - 0,5 ч. л.
сіль - 1 ст. л. і 2 ч. л.
духмяний перець горошком - 2 шт.
чорний перець горошком - 6 шт.
лавровий листок - 2 шт.
цукор - 2 ст. л.
оцет 9% - 2 ст. л.
питна вода - 1 л
Як маринувати опеньки на зимуДля маринування варто обирати молоді, свіжі та міцні опеньки - тоді мариновані гриби будуть м'якими та смачними. Спочатку опеньки потрібно ретельно очистити від бруду та ґрунту. Для цього у велику миску потрібно залити воду з-під крана та всипати 1 ст. л. солі.
Вимочіть опеньки в підсоленій воді протягом декількох годин. Щоб опеньки не спливали, на них можна поставити тарілку
Після цього ретельно промийте опеньки під проточною водою та у разі необхідності підріжте ніжки. Для маринування опеньки потрібно відварити.
Налийте в велику каструлю достатньо води, додайте лимонну кислоту та всипте опеньки. Лимонна кислота допомагає зберегти колір грибів і пом'якшує їхній смак.
Щойно вода з опеньками закипить, потрібно зняти піну та сміття. Від моменту кипіння опеньки потрібно варити протягом 40 хвилин.
Потім гриби треба ще раз промити, спершу в гарячій воді, а потім в холодній. Перекладіть гриби на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
Найкраще маринувати гриби в півлітрових банках. На дно чистої банки покладіть 1 лавровий лист, 1 горошок духмяного перцю і 3 горошини чорного перцю.
Наповніть баночки грибами. Важливо не закладати опеньки надто щільно. Потім всипте в кожну банку по 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі, влийте по 1 ст. л. оцту.
Залийте гриби чистою питною водою майже до краю баночки. Нещільно накрийте банки кришками і переставте посуд в велику каструлю. На дно каструлю обов'язково слід покласти рушник.
Налийте води в каструлю так, щоб вода доходила до різьби банки. Поставте каструлю на маленький вогонь. Від моменту закипання води в каструлі стерилізувати банки з грибами потрібно 40 хвилин.
Після цього консервацію дістають з каструлі й герметично закручують кришки. Накрийте банки рушником і зачекайте до повного охолодження. Після цього мариновані опеньки потрібно зберігати в темному прохолодному місці.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Сьогодні, 02:00
0
158