RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Мариновані опеньки - ідеальне доповнення до багатьох страв або закусок. А простий рецепт їхнього приготування дозволить насолоджуватися смаком грибочків протягом всієї зими.

Про те, як маринувати опеньки, розповідає кулінарний YouTube-канал "КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ".



Що потрібно для маринованих опеньків

Для того, щоб замаринувати опеньки, на 2 банки об'ємом в 0,5 л необхідні такі інгредієнти:

свіжі опеньки - 1-1,5 кг
лимонна кислота - 0,5 ч. л.
сіль - 1 ст. л. і 2 ч. л.
духмяний перець горошком - 2 шт.
чорний перець горошком - 6 шт.
лавровий листок - 2 шт.
цукор - 2 ст. л.
оцет 9% - 2 ст. л.
питна вода - 1 л

Як маринувати опеньки на зиму

Для маринування варто обирати молоді, свіжі та міцні опеньки - тоді мариновані гриби будуть м'якими та смачними. Спочатку опеньки потрібно ретельно очистити від бруду та ґрунту. Для цього у велику миску потрібно залити воду з-під крана та всипати 1 ст. л. солі.

Вимочіть опеньки в підсоленій воді протягом декількох годин. Щоб опеньки не спливали, на них можна поставити тарілку



Після цього ретельно промийте опеньки під проточною водою та у разі необхідності підріжте ніжки. Для маринування опеньки потрібно відварити.

Налийте в велику каструлю достатньо води, додайте лимонну кислоту та всипте опеньки. Лимонна кислота допомагає зберегти колір грибів і пом'якшує їхній смак.

Щойно вода з опеньками закипить, потрібно зняти піну та сміття. Від моменту кипіння опеньки потрібно варити протягом 40 хвилин.

Потім гриби треба ще раз промити, спершу в гарячій воді, а потім в холодній. Перекладіть гриби на друшляк, щоб стекла зайва рідина.

Найкраще маринувати гриби в півлітрових банках. На дно чистої банки покладіть 1 лавровий лист, 1 горошок духмяного перцю і 3 горошини чорного перцю.

Наповніть баночки грибами. Важливо не закладати опеньки надто щільно. Потім всипте в кожну банку по 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі, влийте по 1 ст. л. оцту.



Залийте гриби чистою питною водою майже до краю баночки. Нещільно накрийте банки кришками і переставте посуд в велику каструлю. На дно каструлю обов'язково слід покласти рушник.

Налийте води в каструлю так, щоб вода доходила до різьби банки. Поставте каструлю на маленький вогонь. Від моменту закипання води в каструлі стерилізувати банки з грибами потрібно 40 хвилин.

Після цього консервацію дістають з каструлі й герметично закручують кришки. Накрийте банки рушником і зачекайте до повного охолодження. Після цього мариновані опеньки потрібно зберігати в темному прохолодному місці.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
30-11-2024, 02:00
Коментарів 0 Переглядів 660


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.