Грибний суп з гречкою та опеньками - смачна ситна страва для обіду або вечері. Для приготування цього супу не потрібні незвичні інгредієнти, адже страва готується з доступних продуктів.
Про те, як готувати грибний суп з опеньками та гречкою,
розповідають у кулінарному YouTube-каналі "Смачна кухня з Наталією Данилюк".
Що потрібно для грибного супу з опеньками та гречкою
Для того, щоб приготувати грибний суп з опеньками та гречкою, необхідні такі продукти:
вода - 3-3,5 л
гречка - 50 г
опеньки - 200 г
картопля - 4 шт.
морква - 1 шт.
цибуля - 1 шт.
сіль - до смаку
перець - до смаку
зелень - до смаку
Як готувати грибний суп з опеньками та гречкоюДля приготування грибного супу можна використовувати свіжі або заморожені опеньки. Проте радять використовувати свіжі - так суп буде смачнішим.
Гриби потрібно ретельно промити під проточною водою декілька разів, а потім відварити. Для цього 1-1,5 л води в каструлі з грибами доводять до кипіння, після чого проварюють опеньки протягом 5 хвилин.
Тим часом підготуйте інші інгредієнти для грибного супу. Картоплю, моркву та цибулю необхідно почистити та нарізати на невеликі шматочки. Моркву також можна натерти.
Покладіть картоплю в іншу каструлю та залийте 2 л води. Поставте каструлю на вогонь, а тим часом приготуйте засмажку з цибулі та моркви, обсмаживши інгредієнти до розм'якшення.
Додайте готову засмажку до картоплі. Промийте гречку, після чого обережно перекладіть її в суп.
З відварених грибів злите рідину за допомогою друшляка. Перекладіть опеньки в суп, за бажанням нарізавши гриби на невеликі шматочки.
Додайте до страви сіль, перець та спеції до смаку. Перемішайте грибний суп, доведіть його до кипіння та проваріть протягом 25 хвилин, до повної готовності гречки та картоплі.
Перед подачею прикрасьте грибний суп подрібненою зеленню та за бажанням заправте сметаною.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Сьогодні, 00:45
0
228