До борщу та салатів. Рецепт маринованого буряку на зиму

новини / Смачні рецепти
1 085
0

Маринований буряк - чудовий різновид консервації для смачної овочевої закуски взимку. Замаринований червоний буряк можна їсти окремо, або ж додавати овоч до салатів, гарнірів та борщу.

Про те, як замаринувати буряк на зиму, розповідає кулінарний YouTube-канал "Куховаримо Разом".



Що потрібно для маринованого буряку

Для того, щоб замаринувати буряк на зиму, потрібні такі продукти:

вода - 1 л;
оцет 9% - 100 мл;
буряк - 1 кг;
лавровий листок - 3 шт.;
перець духмяний - 5-6 шт.;
перець чорний горошок - 3-4;
сіль - 30 г;
цукор - 100 г.

Як маринувати буряк на зиму

Для того, щоб використовувати буряк як окремо закуску, його спочатку потрібно відварити до готовності. Розмір буряка неважливий - навіть невеликі буряки можна використовувати для маринування.

Після відварювання потрібно почекати, доки буряки охолонуть, а потім почистити коренеплоди від шкірки. Очищений буряк можна нарізати кубиками, соломкою або кружальцями завтовшки 5 мм.

Щоб приготувати маринад, налийте в каструлю воду, всипте сіль, цукор, влийте оцет, додайте лавровий лист та перець. За бажанням, кількість цукру можна зменшити.

Нарізаний буряк щільно викладіть в простерилізовані банки. Маринад потрібно довести до кипіння, а потім залити гарячою рідиною буряк, залишивши до країв банки 1 см.

Після цього заготівлю необхідно ще раз простерилізувати. Для цього банки потрібно прикрити стерилізованими кришками та поставити на цупку тканину в каструлю.

В посуд необхідно налити гарячої води так, щоб банки майже повністю були у рідині. Воду потрібно довести до кипіння і простерилізувати буряки протягом 10 хвилин з моменту закипання.

Після цього посуд з маринованим буряками потрібно герметично закрутити тими ж кришками. Охолоджувати консервацію потрібно, перевернувши банки та укутавши їх рушником або ковдрою.

Охолоджені мариновані буряки слід переставити для зберігання в прохолодне темне місце.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Скандал у Чернівецькій ОВА: волонтерка заявила, що її центр допомоги воїнам обікрали
76 129
Відкриття ТРЦ «Bukovyna Mall» та скандал у Чернівецькій ОВА: головне за добу
72 914
«Тут культура кави вища»: у Чернівцях подружжя з Курахового відновило власний бізнес
41 268
Сьогодні у Чернівцях відкриють ТРЦ Bukovyna Mall: які маршрутки туди везуть
32 673
У Чернівцях маршрут №13 стане комунальним: розрахунок за проїзд лише безготівковий
31 119
Віддали життя у боях за Україну: у громадах Буковини попрощаються із загиблими воїнами
25 500
«Доводилося виходити вночі»: як бізнес у Чернівцях працював під час тривалих знеструмлень
24 301
Блогерка, що йшла пішки від Львова до Чернівців, та підготовка до відкриття Bukovyna Mall. Головні новини
23 987
Колядували та отримували подарунки: у Чернівцях відкрили найбільший ТРЦ «Bukovyna Mall» – фото
20 296
«Там життя може обірватися будь-якої миті»: прикордонник із Буковини з перших днів на війні — відео
15 924