Названо 3 продукти, які краще не їсти на сніданок.
Про це йдеться у публікації
She Finds.
Як зазначає видання, посилаючись на поради дієтологів, щонайменше 3 поширених варіантів сніданку краще уникати, бо вони заважають схудненню.
Гранола: її часто сприймають як варіант здорового харчування, але вона може містити багато цукру і, відповідно, калорій. Так, багато видів "магазинних" мюслі містять мед, кленовий сироп або інші підсолоджувачі.
"Гранола — це продукт для сніданку, навколо якого створено ореол здоров'я. Хоча здається, що вона корисна для здоров'я, оскільки зроблена з вівса, насправді багато її сортів занадто солодкі та жирні. Деякі бренди містять до 8 г цукру (це 2 чайні ложки) на жалюгідну чверть склянки!" — коментує дієтологиня Наталі Джиллетт.
За її словами, гранолу можна їсти час від часу, але краще обрати інші варіанти — грецький йогурт зі свіжими фруктами або домашню вівсянку з горіхами і насінням.
Йогурт з наповнювачем: містить доданий цукор, який за надмірного вживання сприяє збільшенню ваги та негативно впливатиме на обмін речовин. Це, зокрема, може призвести до резистентності до інсуліну, перешкоджаючи здатності організму ефективно регулювати рівень цукру в крові.
"Надмірне споживання цукру, навіть уранці, може призвести до сплесків інсуліну, сприяючи накопиченню жиру та потенційно погіршуючи з часом метаболічні функції", — наголошує дієтологиня Ліза Річардс.
Вівсяні пластівці: часто містять багато доданого цукру, що призводить до швидкого стрибка рівня глюкози в крові, за яким слідує різкий спад, а далі — голод і сильний потяг до солодкого протягом дня. Надмірне вживання солодких пластівців також сприяє збільшенню споживання калорій.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
27-09-2024, 19:55
0
786