RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

* Реклама

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.



Аденома простати або простатит — слова, якими лякають чоловіків. Давайте розбиратись у цій термінології

Аденома простати або гіперплазія передміхурової залози — доброякісне збільшення простати за рахунок розростання власних клітин залози. Спостерігається зазвичай у чоловіків старшого віку. Простатит же — це запалення простати, яке трапляється в будь-якому віці. Обидва захворювання характеризуються порушенням сечовипускання, болями при сечовипусканні, частими походами в туалет вночі.

Час не стоїть на місці, сьогодні існує чимало методів лікування аденоми простати. Найпоширеніший із них — консервативна або медикаментозна терапія. Вона полягає в тому, що пацієнту призначають відповідні препарати, що позбавляють або зменшують вище зазначенні симптоми. Коли дія ліків стає неефективна, лікарі пропонують інші методи лікування.

Оскільки більша частина пацієнтів не завжди надають перевагу операціям, у світі вдосконалили малоінвазивне лікування такої патології. До нього належить Rezum, UroLift, акваабляція, мікрохвильова термоабляція. Також існують оперативні ендоскопічні варіанти лікування — біТУР, ТУР, HoLep, TuLep, плащем-невидимкою вапоризація простати, біполярна енуклеація простати, лапаросокпічна простатектомія. Сьогодні хочемо розповісти про неоперативний метод лікування гіперплазії простати — UroLift, який з’явився у медичному центрі MedGarden на Буковині.

Детальніше про метод


UroLift™ – перший сучасний малоінвазивний, неоперативний підхід до лікування збільшеної простати зі збереженням сексуальної функції в чоловіків. Цей метод ми пропонуємо своїм пацієнтам у MedGarden. Як він працює? Система розкриває заблокований сечівник (канал сечовипускання), піднімаючи і відсуваючи тканини збільшеної простати. Тканина передміхурової залози не зрізають, не нагрівають і видаляють. Мета лікування з UroLift полягає у полегшенні симптомів порушень сечовипускання, збереженні сексуальної функції та швидкому поверненні до повсякденного життя.

Лікування аденоми простати без операції методом UroLift™ відтепер у MedGarden в Чернівцях*


Покази


Серед показань до застосування UroLift — збільшення простати до 70 см3, симптоми нижніх сечовидільних шляхів, порушення сечовипускання, часті нічні походи в туалет, відчуття неповного спорожнення сечового міхура. Також цей метод пропонуємо тим, хто не отримав бажаного ефекту від консервативного лікування та коли неможливо виконати оперативне втручання.

Протипокази


Як і кожен метод лікування, UroLift може бути застосований не у кожному клінічному випадку. Зокрема метод не можна виконувати, якщо:
  • об’єм простати перевищує 70 см3;
  • наявна середня (медіальна) доля простати;
  • пацієнт вживає антикоагулянти;
  • виявлено інфекції сечовидільних шляхів, онкологічні процеси простати чи сечового міхура.

Як виконують маніпуляцію


Після ретельного огляду, збирання анамнезу захворювання, лабораторних та інструментальних методів діагностики, чоловік із аденомою простати готується до виконання процедури. Пацієнт перебуває в операційній під наглядом та динамічним контролем медичного персоналу. Усе відбувається швидко та оперативно: в порожнину уретри вводиться спеціальний місцевий анестетик для забезпечення комфортного виконання встановлення Уроліфта. Відтак у порожнину уретри вводиться одноразовий, гнучкий, оглядовий цистосокоп для огляду порожнини уретри, простати та сечового міхура, а вже після ретельного огляду в порожнину уретри заводиться система для встановлення Уроліфта. Цей медичний девайс є одноразовим та призначений для одноразового використання. За допомогою візуального огляду оптичної системи ми імплантуємо від 2 до 4 спеціальних нітинолових ниток із системою фіксції, що забезпечує відтиснення та зміщення тканин простати із сечовивідного каналу, а це дозволяє збільшити його просвіт. Після імплантації пацієнт перебуває в палаті під наглядом лікаря для контролю за процесом сечовипускання та повертається додому через 1 годину після маніпуляції. Звісно, після імплантації Уроліфта можуть виникнути незначні ускладнення, такі як наявність крові в сечі та порушення сечовипускання. Зазвичай ці симптоми проходить самостійно та не потребують медичного лікування.

Найважливіше, що UroLift — не операція, виконання такої маніпуляції не потребує загальної анестезії. Після встановлення системи у пацієнта знижуються симптоми порушення сечовипускання та зберігається статева функція, зокрема, еякуляція наприкінці статевого акту. Після процедури чоловіки покидають клініку всього через 1 годину.

Захворювання передміхурової залози, більше не є вироком для чоловічого здоров’я завдяки сучасним малоінвазивним методам лікування. UroLift — це інноваційне рішення, яке дає можливість ефективно боротися з симптомами аденоми простати без хірургічного втручання та з мінімальними ризиками. Медичний центр MedGarden на Буковині пропонує цей метод своїм пацієнтам, даючи змогу швидко відновити комфорт та якість життя. Сучасні технології дозволяють не тільки усунути неприємні симптоми, але й зберегти сексуальну функцію, що є важливим аспектом для кожного чоловіка. Якщо ви зіткнулися з подібною проблемою, не відкладайте вирішення — звертайтеся до фахівців і повертайте своє здоров'я під контроль.

Записатися на консультацію можна за тел.:
+38 095 582 85 85 +38 095 339 25 92

Сайт: urologiya.com.ua
lypka_md

Ліцензія МОЗ України, "Медична практика" у відповідності до Наказу Міністерства охорони здоров'я України від 05.04.2018 р. № 622 "Про ліцензування медичної практики"

САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я
Редактор: Марія Фернюк
Сьогодні, 09:43
Коментарів 0 Переглядів 258

Теги -

Унаслідок ДТП мотоцикліст та його 18-річний пасажир отримали тілесні ушкодження
Через ремонт обладнання низка населених пунктів залишиться без електрики

Фестиваль проходитиме на Центральній площі міста
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Під час зустрічі обговорювали, як почати заробляти гроші з обраної професії, як подолати страх осуду


Зміни  клімату? Та це ж вигадка. Блог Ярослава Волощука
Не впевнений, що ви із першого разу вгадаєте, кому належить фраза, що винесена у заголовок блогу.
На «Червоній руті» вперше прозвучав гімн України. Блог Надії Будної
35 років тому, 17-24 вересня 1989-го, в Чернівцях відбувся перший фестиваль "Червона рута"

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Збираєтеся укласти договір страхування? Це важливе рішення, яке потребує ретельної підготовки. Маємо кілька простих та ефективних порад, які допоможуть вам краще зорієнтуватися у виборі страхових продуктів і послуг.

Двоколісний та триколісний транспорт на електродвигунах все більше набирає популярності серед водіїв і водійок. Електромопед характеризується достатньо високим запасом ходу, оптимальною швидкістю руху та зручністю в управлінні.