Всім, напевно, відомо, що будь-яку оброблену, смажену їжу, білий хліб, солодкі напої потрібно виключити з раціону, якщо ви хочете схуднути. Але деякі експерти також рекомендують уникати певних фруктів.
Так, саме так — попри те, що вони багаті на антиоксиданти, клітковину, важливі вітаміни, деякі фрукти також містять багато цукру, який може підвищити рівень глюкози та призвести до збільшення ваги,
вважає лікарка-натуропат Джанін Боурінг, пише
ТСН.
Дієтологиня Джанін Боурінг порекомендувала, які фрукти та ягоди слід виключити з раціону або обмежити їхнє вживання, якщо ви намагаєтеся схуднути.
Банани
Банани мають високий вміст цукру, тому можуть вплинути на ваші цілі щодо схуднення. За даними
досліджень, в одному банані міститься понад 15 грамів цукру, тобто він фактично є "цукровим еквівалентом" глазурованого пончика.
Якщо ж ви жити без банана не можете і намагаєтеся схуднути, дієтологиня радить їсти їх, коли вони зеленіші, оскільки вони "мають більш стійкий крохмаль", який "нелегко засвоюється вашою амілазою... і діє як форма харчових волокон". Це також корисно для вашого кишкового мікробіому.
Серед корисних властивостей банана — вони містять клітковину, яка сприяє травленню, вітамін С, який допомагає зміцнити імунітет, вітамін В6 для покращення метаболізму та калій для здоров’я органів.
Вишні
Знову ж таки вони містять багато цукру — чашка цих ягід містить близько 19 грамів цукру, як і повнорозмірний батончик Snickers.
Позитивним є те, що вишні містять поліфенольні антиоксиданти, які допомагають захистити серце, зменшити запалення. Вони також можуть допомогти вам краще спати завдяки високому вмісту мелатоніну. А така природна сполука вишні як саліцилати "чудово знімає біль у суглобах".
Виноград
Відомо, що виноград містить антиоксиданти, які можуть допомогти запобігти раку, вони є чудовим джерелом вітамінів С і К, і вони є здоровим вибором, якщо у вас високий кров’яний тиск.
Але 15 грамів цукру, які є в чашці винограду, ніяк не допоможуть схуднути, каже Боурінг.
Манго
За результатами дослідження, одна чашка нарізаного манго містить 2,6 грама клітковини та 67 відсотків щоденної рекомендованої норми вітаміну С. Манго є чудовим джерелом вітамінів A, B6, C, E і K.
Однак, якщо ви намагаєтесь скинути кілограми, Боурінг радить уникати вживання манго, оскільки в них багато цукру – 46 грамів цукру на манго, якщо бути точним.
Якщо дуже хочеться манго, краще їсти його з продуктами з високим вмістом білка, наприклад, йогуртом, "який може допомогти уповільнити викид цукру у вашу кров".
АнанасАнанас має багато вітаміну С, марганцю, але в ньому також багато цукру. Точніше кажучи, одна чашка фруктів містить понад 16 грамів цукру.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
18-08-2024, 00:31
0
2 448