RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


У раціоні кожної людини повинні бути боби, адже вони дуже корисні для організму. Також є один продукт, на який варто звернути особливу увагу, адже він здатний навіть замінити м'ясо. Мова йде про нут.

Про це йдеться на сайті Eat This, Not That!



Чим корисний нут


Допомагає травленню
Клітковина є важливою частиною травлення. В нуті є висока доза розчинної клітковини під назвою рафіноза. Це допомагає повільніше перетравлювати їжу, оскільки корисні бактерії розщеплюють рафінозу.

Довго будете ситими
Одна чашка вареного нуту містить 12,5 г клітковини та 14,5 г білка. Це дві поживні речовини, які допомагають швидше відчувати ситість після їжі.

Організму потрібно більше часу, щоб перетравлювати білок, ніж інші поживні речовини, тому ви довше відчуватимете ситість. Білок також може допомогти зменшити гормони голоду, що, своєю чергою, допомагає зменшити апетит.

Знизить рівень холестерину
Для оптимальної життєвої сили та енергії важливо контролювати рівень холестерину.

Все тому, що високий рівень холестерину може сприяти хворобам серця, ожирінню, інсультам та іншим серйозним захворюванням.

Нут насичений клітковиною, а продукти з високим вмістом клітковини можуть допомогти знизити рівень холестерину та запобігти серцево-судинним захворюванням.

Зміцнює кістки
Нут, як і багато інших бобових, насичений клітковиною, магнієм і кальцієм. Вони створюють багато чудес для тіла, але одним із найважливіших є побудова міцніших і здоровіших кісток.

Ризики для здоров'я


Ви можете переборщити з калоріями та жиром
Оскільки нут корисний, його не варто їсти скільки завгодно. Хоча він є джерелом білка, клітковини та багатьох корисних поживних речовин, у великій кількості він швидко накопичує калорії та жирові компоненти.

Ризик ботулізму
Попри те, що ризик зараження ботулізмом через консерви дуже високий. Це серйозне захворювання зустрічається рідко і викликається бактеріями, які порушують нервову систему.

Іноді, коли консерви зберігаються неправильно, ці бактерії можуть розмножуватись, особливо в розчинах з низьким вмістом солі, кисню та цукру, як-от нут.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
7-08-2024, 00:15
Коментарів 0 Переглядів 1 154

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.