Персиковий крамбл: найпростіший рецепт фруктового десерту

новини / Смачні рецепти
1 188
0

З фруктів можна приготувати неймовірно смачну випічку, проте не завжди хочеться довго замішувати тісто. Втім, готувати тісто для крамблу майже не потрібно - достатньо перетерти масло з борошном. А замість заварного крему можна використати звичайне морозиво.

Про те, як готувати персиковий крамбл, пише Каріна Костенко.



Що потрібно для персикового крамблу


Для того, щоб приготувати цей ніжний десерт з пісочним тістом і кремом, потрібні такі продукти:

персики - 6-7 шт.;
борошно - 200 г;
масло - 100 г;
яйця - 2 шт.;
цукор - 120 г;
цукрова пудра - 4 ст. л.;
молоко - 100 г;
вершки - 200 г;
сіль - дрібка;
ваніль - дрібка.

Як готувати персиковий крамбл


Для приготування цього ніжного персикового десерту помийте персики і наріжте їх на скибочки, видаливши кісточку.

Після цього викладіть персики в невелику форму для випікання - краще обирати керамічну або скляну. Присипте персики цукровою пудрою та корицею.

Для приготування крихт тіста, якими посипається десерт, злегка нагрійте масло, щоб воно було м'якшим і легше розтиралося. Наріжте масло на невеликі кубики.

Всипте борошно в глибоку миску, додайте масло, сіль і 70 г цукру. Перетріть руками інгредієнти, щоб тісто було схоже на пісок з грудочками.

Рівномірно розсипте крихту на персики. Розігрійте духовку до 190 градусів і випікайте персики 20-25 хвилин.

В цей час приготуйте заварний крем. Для цього влийте в невелику каструльку молоко і вершки, додайте ваніль. Поставте каструльку з рідиною на невеликий вогонь.

Поки нагрівається молочна суміш, відділіть жовтки від білків, змішайте в глибокій мисці жовтки з 50 г цукру до однорідної консистенції. Обережно, в декілька етапів, влийте до жовтків молочну суміш, перемішуючи інгредієнти.

Після цього перелийте суміш в каструлю і доведіть до загустіння. Визначити, що крем готовий, можна за допомогою силіконової лопатки - якщо, після занурення лопатки в крем, він не стікає з неї, а, після проведення пальцем по лопатці, залишається слід - крем готовий.

Зачекайте, доки крем охолоне до кімнатної температури, а потім помістіть його в холодильник, щоб він був холодним.

Запечені персики розкладіть по тарілках і прикрасьте холодним кремом, або ж морозивом.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
«За місяць робимо до 18 тонн»: як на підприємстві Буковини роблять натуральний сік — відео
36 124
Як квасити капусту: поради жительки Хмельниччини, яка готує її за давнім рецептом
21 099
«Дах – як решето, небо видно!»: на Буковині ветеран АТО просить допомогти із покрівлею
14 916
Проїхав понад 11 тисяч кілометрів на мотоциклі: у Чернівцях зустріли лікаря-мандрівника
10 149
Лікарям повідомили про підозру після смерті одеського мільйонера-забудовника
7 986
Від золотої діадеми до операції “Запад”: краєзнавець оживив історію рідного села на Буковині
6 274
У селах на Буковині спалах африканської чуми свиней: оголосили карантин
5 303
Назвали громади Буковини, які найбільше коштів виділяють на ЗСУ
5 240
Замість спортивного об’єкта - житло: як ділянка під спорт у центрі Чернівців перетворилася на багатоповерхівку
4 582
Повернувся з російського полону і знову пішов на фронт. Історія захисника з Буковини
4 045


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.