Яблучний брауні без борошна і цукру: рецепт ароматної випічки для чаю чи кави

новини / Смачні рецепти
11 023
0

Такий брауні достатньо незвичний, схожий на випічку з бананового тіста, проте не настільки солодкий. Крім цього, через основний інгредієнт - яблука - випічка стає надзвичайно м'якою. Хоча яблучний брауні - специфічна випічка, вона також знайде своїх поціновувачів.

Про те, як готувати брауні з яблуками, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Смачна кухня з Наталією Данилюк".



Що потрібно для брауні з яблуками
Для приготування цього ароматного яблучного брауні потрібні наступні інгредієнти:

какао - 4 ст. л.;
яйця - 4 шт.;
яблука - 4 шт.;
масло (або олія) - 1 ст. л.;
сода - 0,5 ч. л.;
лимонний сік - 1-1,5 ч. л.;
розпушувач - 1 ч. л.

Як готувати брауні з яблуками
Для цього брауні яблука потрібно помити, зрізати з них шкірку, а також видалити насіння і плодоніжку. Після цього розріжте яблуко на декілька частин і перетріть на м'ясорубці або в домашньому комбайні до стану пюре.

Водночас пюре немає бути однорідним - інакше тісто буде зарідким. Якщо ж вологи в яблучному пюре дуже багато, рідину можна злити за допомогою марлі.

Перекладіть пюре в глибоку миску і розбийте до нього яйця. Після цього влийте олію або додайте розм'якшене вершкове масло.

Після цього потрібно все перемішати до однорідної консистенції. Також можна додати яйця та олію до яблучного пюре в чаші блендера і змішати все за допомогою приладу.

Після цього всипте в масу какао - і ще раз перемішайте до однорідної консистенції. Какао можна обирати натуральне, несолодке, або ж використати солодке, таким чином підсолодивши випічку.


Зробіть тісто для брауні (скриншот / Смачна кухня з Наталією Данилюк)


Після цього необхідно додати розпушувач, щоб тісто піднялося і стало пухким та повітряним. Для цього можна використати або 1 ч. л. розпушувача або 0,5 ч. л. соди, погасивши її оцтом або лимонним соком.

Після цього змастіть форму для випікання маслом і обережно перелийте шоколадну масу. Форму для випікання краще обирати керамічну або скляну - вона краще прогрівається, що сприяє підняттю тіста.

Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте яблучний брауні протягом 40-50 хвилин. Для того, щоб випічка просочилася рідиною з яблук, її можна охолодити.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Буковину накриють заморозки: синоптики попереджають про похолодання
7 458
"Непоправна втрата": не стало головного диригента драмтеатру Чернівців Володимира Шнайдера
6 364
"Не побачив" бронювання лікаря: на Буковині на працівника ТЦК склали протокол через порушення
5 991
"Молимося за мир": до Чернівців завітав предстоятель ПЦУ Епіфаній - фото
5 271
Залишаються ще два старі кіоски: у Чернівцях розібрали радіоринок
4 176
На Буковині розслідують справу щодо працівників ТЦК, які переправляли ухилянтів за кордон
3 571
Що буде на місці будинку в центрі Чернівців, який обвалився два роки тому: у мерії відповіли
3 180
Поблизу Чернівців встановили міст, який з'єднує дві частини села - фото
2 125
Казав, що готовий "стріляти в українців": силовики Буковини викрили зрадника
2 005
Оборонці «Азовсталі» та ЧАЕС: з ворожого полону повернулись 185 військових
1 944


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.