Чимало ягідних кущів, які ми вирощуємо на дачах, дають досить кислий урожай. Однак ту ж смородину та аґрус можна зробити значно солодшими, якщо правильно підживити рослини.
Солодкий смак ягодам додає калій. Він же допомагає кущам добре родити й давати великі соковиті плоди.
Внести калій у ґрунт можна за допомогою фабрично виготовлених мінеральних добрив.
Але чимало цієї речовини міститься також у картопляному крохмалі, який можна отримати з картопляних очисток та у деревній золі.
Підливати смородину та аґрус водою, настояною на картопляному лушпинні, чи з додаванням деревної золи варто раз на два тижні. В такому разі рослини не матимуть дефіциту калію і добре вродять.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
15-07-2024, 01:15
0
628