У спекотні літні дні справжні кавомани не відмовляються від улюбленого напою, а просто починають пити його холодні варіації. Приготувати вдома лате зі льодом дуже просто, якщо знати правильну послідовність.
Як пише
tastingtable, щоб кава смакувала краще, завжди спочатку наливайте молоко. Далі треба додати еспресо та лід.
Молоко додається першим, щоб уникнути раптової зміни температури, яка зробить смак гірким. Гарячий еспресо також швидко розтопить лід, який може розбавити лате. Додавання молока спочатку діє як бар’єр між льодом і еспресо, і смак лате буде менш водянистим і більш кремовим і оксамитовим.
Крім того, якщо ви додаєте молоко перед еспресо, ви отримуєте чудовий ефект каскаду. Наливши спершу щільніший і холодніший інгредієнт, як-от молоко або його рослинний аналог, ви дасте напою гарно розшаруватись.
Перед додаванням льоду обов'язково змішайте каву та молоко. Це дасть змогу еспресо адаптуватись до зниження температури. Одночасне додавання всіх трьох інгредієнтів є поширеною помилкою. Якщо не влаштовувати температурний шок каві. вона буде добре смакувати.
"Тепер, коли ви знаєте, як найкраще розлити та зробити холодне лате вдома, настав час дослідити кілька цікавих рецептів і виявити свого внутрішнього баристу", - зазначає видання, порадивши експериментувати з сиропами та видами напоїв.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
11-07-2024, 20:55
0
1 029