5 продуктів, які не можна готувати в посуді з неіржавної сталі

новини / Лайфхаки
14 626
0

Посуд, а особливо пательні з неіржавної сталі - це поєднання витонченого вигляду та міцної конструкції. Завдяки цьому такий посуд може впоратися з широким спектром кулінарних завдань. Однак неіржавна сталь не позбавлена своїх особливостей та обмежень.

Про те, що краще не готувати в неіржавному посуді, пише Real Simple.



Томатний соус
Висококислі продукти і страви - такі як томатний соус - з часом можуть вступати в реакцію з неіржавною сталлю (або, як її інколи називають, нержавіючою), що призводить до зміни кольору матеріалу.

Також можливе вимивання нікелю та хрому з нержавіючої сталі - залежно від стану пательні чи каструлі.

Тож для соусів з помідорів та томатної пасти краще використовувати посуд, що не вступатиме з продуктами в реакцію, наприклад, емальований, чавунний або з антипригарним покриттям.

Яйця
Яйця мають властивість міцно прилипати до поверхонь з неіржавної сталі, особливо якщо пательня не була належним чином розігріта і змащена.

Використання антипригарної сковорідки або добре промасленої чавунної сковорідки, яка використовується не вперше, зазвичай є кращим вибором для приготування яєчні.

Млинці
При приготуванні на пательні з неіржавної сталі млинці - особливо тонкі, ніжні млинчики - також можуть прилипати до поверхні і не перевертатися.

Як і для яєчні, для приготування млинців радять використовувати пательню з антипригарним покриттям або з чавуну.

Стейк
Попри те, що пательня з нержавіючої сталі може витримати відносно високу температуру, для смаження на великому вогні краще використовувати спеціальну пательню-гриль або антипригарний посуд з товстими стінками.

Це допоможе отримати хрустку скоринку та кращий смак, рівномірно просмаживши м'ясо. До того ж стейк, приготований у відповідному посуді, залишає набагато менше слідів, ніж стейк, приготований на пательні з неіржавної сталі.

Риба
Хоча рибу можна готувати на пательні з неіржавної сталі, ніжне філе може прилипнути до поверхні і розпастися при перевертанні.

Щоб уникнути непотрібних складнощів в приготуванні, краще готувати рибу в чавунній пательні з антипригарним покриттям або ретельно змащеній олією, а не в посуді з нержавіючої сталі.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Столики - на пішохідному переході: у Чернівцях на дорозі облаштували літній майданчик
7 885
Багаторічний декан філфаку ЧНУ, поет Борис Бунчук відзначає поважний ювілей
5 674
Голові Чернівецької облради хочуть висловити недовіру: депутати посперечалися через це
5 626
Ексочільник МСЕК організував на Буковині масштабну схему ухилення від мобілізації
5 298
У родині захисника з Буковини народилася двійня: одне з немовлят потребує операції
4 780
Онколог з Чернівців назвав невидимі симптоми раку, які часто ігнорують
4 481
«Укрпошта» продає п’ятиповерхову будівлю у центрі Чернівців
4 466
Приховані статки депутатів та фіктивна інвалідність: на Буковині правоохоронці продовжують викривати "схеми"
3 805
Вогонь знищив господарські будівлі та два автомобілі: на Буковині сталася масштабна пожежа
3 645
На західні області суне негода: коли чекати погіршення погоди
3 245


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.