RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Котлети - популярна, відносно проста, а, головне, смачна страва з м'яса, яка, доповнена гарніром, чудово підійде до вечері. Найлегший спосіб зробити котлети ще кращими - приготувати до них соус, наприклад, грибний, який зробить їх більш соковитими.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал з рецептами "рецепти від mil_alexx".



Що потрібно для котлет по-селянськи

Для приготування цих смачних котлет, потрібні наступні продукти:

фарш курячий - 350 г;
печериці - 150 г;
часник - 1-2 зубчики;
борошно - 1 ст. л.;
кип'ячена вода - 100 мл;
сметана - 100-150 г;
яйце - 1 шт.;
цибуля (середня) - 1,5 шт.;
панірувальні сухарі - 2 ст. л.;
сіль - до смаку;
перець - до смаку;
олія - для смаження.

Як готувати котлети в грибному соусі

Хоча для котлет можна використовувати будь-який фарш, курячий менш жирний - водночас, насичений смак створюватиме соус. До того ж котлети з курячого фаршу готуються швидше, ніж з іншого фаршу.

Крім цього, фарш можна приготувати самостійно, або ж придбати вже готовий. До фаршу необхідно додати 1 цибулину. Для цього очистьте її і подрібніть ножем, або ж вкиньте разом з м'ясом до м'ясорубки - якщо готуєте фарш самостійно.

Решту цибулі наріжте на маленькі кубики і відкладіть для соусу. Разом з нарізаною цибулиною всипте до фаршу панірувальні сухарі, додайте яйце, сіль і перець - і вимішайте до однорідної консистенції.

Розігрійте в глибокій пательні олію. З фаршу сформуйте котлетки - для однієї потрібно приблизно 3 ст. л. фаршу. Після цього обсмажте котлети до золотистого кольору, з кожного боку.

Поки котлети смажаться, промийте печериці від бруду, зріжте частину ніжки і наріжте гриби пластинками. Часник очистьте і розчавіть.

Підсмажені котлети перекладіть на тарілку, а на пательню всипте решту цибулі, за потреби додавши олію. Смажте цибулю протягом декількох хвилин, після цього додайте гриби.

Смажте інгредієнти для соусу протягом 5-6 хвилин, постійно помішуючи, доки не випарується зайва рідина з грибів. Потім додайте часник і сметану, влийте воду, додайте перець до свого смаку.

Ретельно перемішайте соус, за потреби, якщо хочете зробити його густішим, додайте борошно - і ще раз перемішайте суміш.

Після цього викладіть в соус котлети, накрийте пательню кришкою і тушкуйте страву протягом 15 хвилин на середньому вогні.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
9-07-2024, 01:00
Коментарів 0 Переглядів 850


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.