RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Пахлава з горіхами за 20 хвилин: елементарний рецепт


Для приготування пахлави знадобиться:

– 1 упаковка тіста філо;
– 300 г будь-яких горіхів (у мене фісташки та пекан);
– 1 склянка меду;
– 1/2 склянки цукру;
– 1/5 склянки води;
– 1 пачка вершкового масла



Як приготувати пахлаву:

1. Розтоплюємо олію, а горіхи подрібнюємо блендером у крихту.
2. Беремо форму за розміром тіста і починаємо збирати пахлаву.
3. Викладаємо лист тіста і змащуємо розтопленим маслом, так повторюємо 3-4 рази поспіль.
4. На 3-4-й шар висипаємо 1/3 горіхів і трохи збризкуємо маслом зверху.
5. Знову 3-4 шари тіста, змащених маслом, і знову ж таки горіхи, і так повторюємо стільки разів, скільки душі завгодно до бажаної висоти пахлави.
6. Завершуємо всі 3-4 листами тіста, верхній шар теж змащуємо маслом.
7. Беремо дуже гострий ніж і розрізаємо прямо у формі на трикутнички/квадратики, прорізаючи пахлаву до останнього шару.
8. Відправляємо в духовку на 45-50 хвилин при 175-180°С.
9. У цей час готуємо сироп, яким потрібно буде залити пахлаву відразу ж, як тільки дістанете її з духовки.
10. Для сиропу: мед, цукор та воду змішуємо в сотейнику і доводимо до кипіння, потім додаємо 50 г вершкового масла та на мінімальному вогні тримаємо ще близько 5 хвилин. Готово!

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
4-07-2024, 02:00
Коментарів 0 Переглядів 827

Теги -

За попередньою інформацією ДТП з потерпілими.

Водопостачання відключене на майже 30 вулицях.


Загалом президент позбавив нагород 34 людей
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.