Літо — чудовий час, щоб поласувати ягодами та фруктами. Досвідчені кулінари закривають із них найрізноманітніші компоти, щоб відчути смак літа в холодну пору року.
"Вікна"
поділилися рецептом компоту з абрикосів. Для нього вам навіть банки стерилізувати не доведеться. Однак обов’язково слід почистити плоди від кісточок, щоб консервація довго стояла.
Як приготувати компот з абрикосів на зиму
Інгредієнти на одну трилітрову банку:
абрикоси — 700-800 г;
цукор — 250 г;
вода — 2,5 л.
Спосіб приготування:
Банки ретельно миємо, стерилізуємо над парою чи в духовці. Миємо кришки, кип’ятимо їх 2-3 хвилини й даємо обсохнути.
Абрикоси миємо, сушимо за допомогою паперових рушників і видаляємо кісточки. Розкладаємо їх по банках, наповнюючи щонайменше ніж на третину і заливаємо окропом до самого краю. Залишаємо на 10-15 хвилин.
Через зазначений час зливаємо воду зі банок назад у каструлю, знову доводимо до кипіння, варимо 2-3 хвилини та заливаємо в банки. Туди ж додаємо цукор.
Знову зливаємо воду з банок, доводимо до кипіння ще раз і заливаємо нею фрукти із цукром до самого верху. Закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і накриваємо ковдрою.
Коли компот охолоне, відправляємо його у темне прохолодне місце.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
30-06-2024, 01:45
0
1 330