Холодильник необхідний для зберігання продуктів за низьких температур. У цих умовах їжа псується значно повільніше.
Однак він допомагає зберегти далеко не всі продукти харчування.
Експерти перерахували 10 продуктів, які псуються за низьких температур.
Деякі фрукти
Не всі фрукти потрібно зберігати у холодильнику. Деякі їх бажано залишати при кімнатній температурі.
Так, банани, що знаходяться в холодильнику, повільно дозрівають і швидше гниють. Яблука також бажано залишити на кухонному столі. Те саме стосується абрикосів, персиків і нектаринів.
КартопляЦей овоч необхідно зберігати в прохолоді, але не при низьких температурах.
Після зберігання в холодильнику картопля стане темною і пухкою.
КавунЙого слід зберігати при кімнатній температурі.
Однак у цьому випадку йдеться про цілий кавун. Якщо плід вже розрізаний, його варто зберігати у холодильнику.
ЦибуляЩодо цієї овочевої культури діє те саме правило, що й для картоплі: зберігати в прохолодному місці, але не в холодильнику.
Також цибулю бажано тримати у сухому місці. В іншому випадку на ній може з’явитися пліснява.
МедНемає необхідності тримати мед в холодильнику.
До того, за низьких температур мед береться комками.
ПомідориЗберігання томатів при низьких температурах призводить до того, що їхня текстура стане борошнистою.
Недовго тримати помідори у холодильнику бажано лише тоді, коли вони починають дозрівати.
ХлібНавіть якщо у вас залишилося багато хліба, не потрібно зберігати його у холодильнику.
За низьких температур ймовірність утворення цвілі на борошняному виробі лише збільшується.
Деякі соуси
Якщо до складу соусу входить оцет, пліснява та бактерії йому не страшні.
До таких продуктів входить кетчуп.
Оливкова олія
Цей продукт слід зберігати при кімнатній температурі.
У холодильнику олія змінить свою текстуру.
ГоріхиЗа низьких температур горіхи втрачають свій смак.
А якщо зберігати їх у холодильнику поряд з іншими продуктами, то горіхи вберуть зайві запахи.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
30-06-2024, 01:15
0
1 624