Заощадите час та сили: 5 овочів, які обов'язково потрібно мати в морозилці

новини / Лайфхаки
916
0

Заморожування продуктів - один із найпопулярніших способів їх збереження. Завжди зручно мати під рукою пакет замороженої зелені, овочів, фруктів або ягід. Варто знати про овочі, які завжди повинні бути в морозильній камері.

Про це йдеться на сайті Martha stewart.



Горошок
Оскільки горох такий дрібний, його розморожування не займе багато часу. Його можна додати прямо з морозильної камери в будь-яку страву.

Якщо ви віддаєте перевагу спершу розморозити горох, вам не доведеться турбуватися про те, що він виділить частину води в блюдо під час розморожування.

Броколі
Можна додавати броколі в макаронні вироби, щоб зробити їх більш поживними та ситними. Ви можете додати заморожену броколі в каструлю з водою для пасти в останні кілька хвилин варіння, а потім злити все разом.

Заморожена броколі також стає чудовим гарніром. Не потрібно розморожувати броколі перед використанням - просто змішайте її з оливковою олією та будь-якими приправами, які вам подобаються, і поставте в духовку.

Кукурудза
Заморожена кукурудза вважається універсальною. Обсмажте її з маслом, сіллю та перцем, і ви отримаєте смачний літній гарнір (попередньо розморожувати кукурудзу не потрібно).

Шпинат
Шпинат - ще один універсальний заморожений овоч, який завжди є під рукою. Оскільки шпинат має високий вміст води, обов’язково вичавіть зайву вологу після розморожування.

Ідеально для створення заготовок підходить молодий шпинат з ще ніжними листям. Краще вибирати шпинат з першого врожаю, зібраний до першого цвітіння. Така зелень не гірчить.

Морква
Заморожену моркву зручно додавати до засмажки. Щоб заморожена морква зберегла властивості, важливо використовувати герметичну упаковку. Зазвичай фасують по поліетиленовим пакетам. Можна розкладати в контейнери, пластикові стаканчики, формочки. Ідеально підходять вакуумні пакети.

Зберігати можна заморожені овочі, фрукти, ягоди без впливу на їх смак протягом 8 - 12 місяців. Потім вони втрачають колір.

Не заморожуйте продукти повторно! Все тому, що так вони втрачають не тільки свою текстуру, але і практично всі корисні речовини.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.