RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Блендер – неймовірно корисний прилад для готування, який значно полегшує життя. Однак, попри поширену думку, що він підійде для будь-чого, деякі продукти все ж не варто подрібнювати у приладі - це може призвести до його псування.

Про це пише Real Simple.



Гаряча рідина або їжа
Дуже часто в рецептах крем-супу зазначений такий крок, як перемелювання страви до однорідності в блендері. Проте помістивши дуже гарячі інгредієнти в блендер, можна не тільки обпекти руки, але й зіпсувати прилад.

Занурювальний блендер може підійти для цієї функції краще, однак, якщо його немає, спочатку дочекайтеся охолодження інгредієнтів і лише потім перекладіть чи перелийте їх у блендер.

Кава в зернах
Попри те, що технічно можна спробувати використати блендер як кавомолку, це не найкращий вибір. Адже з часом регулярне подрібнення грубих кавових зерен призведе до того, що леза блендера затупляться.

Але, що не менш важливо, ви ніколи не отримаєте рівномірно подрібнені зерна через конструкцію блендера.

Лід
Як і у випадку з кавовими зернами, кубики льоду не можна класти в блендер, оскільки він може пошкодити прилад, затупити леза, і лід не буде належним чином подрібнений.

Однак, є певний виняток - додавання льоду в смузі та коктейлі, оскільки інші інгредієнти допоможуть розбити лід. Водночас важливо не перевантажувати блендер.

Сухофрукти
Коли справа доходить до того, щоб покласти фрукти в блендер, свіжі або заморожені - це не несе шкоди для блендера. Додавання сухофруктів до соусу або маринаду також може здатися гарною ідеєю, але не тоді, коли цей соус готується в блендері.

Адже шкіряста, жорстка текстура сухофруктів у поєднанні з липкою внутрішньою частиною - це рецепт забивання механізму приладу.

Готова картопля
Це може дивувати, але класти картоплю в блендер - велике "ні". За кілька хвилин після подрібнення готової картоплі крохмаль і рідина створять текстуру, схожу на клейку гумку.

Тож, якщо ви хочете приготувати шовковисте пюре, краще надайте перевагу м'ясорубці або потовчіть картоплю вручну, блендер - не найкращий варіант.

Мигдаль та інші горіхи
Цілі горіхи можуть пошкодити блендер без шансів на відновлення. Навіть при приготуванні молока на рослинній основі горіхи попередньо замочують, щоб розм'якшити їх перед подрібненням.

Якщо вам потрібні горіхи, такі як мигдаль або кеш'ю, для салатів або десертів, найкраще подрібнити їх ножем.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
25-06-2024, 01:45
Коментарів 0 Переглядів 1 308


Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"


Вулиці перекриють через капітальний ремонт
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.