Субота, 29 березня 2025

Продукти, які не можна подрібнювати в блендері

новини / Лайфхаки
1 755
0

Блендер – неймовірно корисний прилад для готування, який значно полегшує життя. Однак, попри поширену думку, що він підійде для будь-чого, деякі продукти все ж не варто подрібнювати у приладі - це може призвести до його псування.

Про це пише Real Simple.



Гаряча рідина або їжа
Дуже часто в рецептах крем-супу зазначений такий крок, як перемелювання страви до однорідності в блендері. Проте помістивши дуже гарячі інгредієнти в блендер, можна не тільки обпекти руки, але й зіпсувати прилад.

Занурювальний блендер може підійти для цієї функції краще, однак, якщо його немає, спочатку дочекайтеся охолодження інгредієнтів і лише потім перекладіть чи перелийте їх у блендер.

Кава в зернах
Попри те, що технічно можна спробувати використати блендер як кавомолку, це не найкращий вибір. Адже з часом регулярне подрібнення грубих кавових зерен призведе до того, що леза блендера затупляться.

Але, що не менш важливо, ви ніколи не отримаєте рівномірно подрібнені зерна через конструкцію блендера.

Лід
Як і у випадку з кавовими зернами, кубики льоду не можна класти в блендер, оскільки він може пошкодити прилад, затупити леза, і лід не буде належним чином подрібнений.

Однак, є певний виняток - додавання льоду в смузі та коктейлі, оскільки інші інгредієнти допоможуть розбити лід. Водночас важливо не перевантажувати блендер.

Сухофрукти
Коли справа доходить до того, щоб покласти фрукти в блендер, свіжі або заморожені - це не несе шкоди для блендера. Додавання сухофруктів до соусу або маринаду також може здатися гарною ідеєю, але не тоді, коли цей соус готується в блендері.

Адже шкіряста, жорстка текстура сухофруктів у поєднанні з липкою внутрішньою частиною - це рецепт забивання механізму приладу.

Готова картопля
Це може дивувати, але класти картоплю в блендер - велике "ні". За кілька хвилин після подрібнення готової картоплі крохмаль і рідина створять текстуру, схожу на клейку гумку.

Тож, якщо ви хочете приготувати шовковисте пюре, краще надайте перевагу м'ясорубці або потовчіть картоплю вручну, блендер - не найкращий варіант.

Мигдаль та інші горіхи
Цілі горіхи можуть пошкодити блендер без шансів на відновлення. Навіть при приготуванні молока на рослинній основі горіхи попередньо замочують, щоб розм'якшити їх перед подрібненням.

Якщо вам потрібні горіхи, такі як мигдаль або кеш'ю, для салатів або десертів, найкраще подрібнити їх ножем.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

​«Були гарні збори, але ми втратили важливих гравців»: «Буковина» завершує збори та готується до чвертьфіналу Кубка України
«Найбільша проблема – нестача вологи»: буковинські аграрії розпочали весняну посівну кампанію
Випустити кажана та відвідати виставку з Берліна: куди піти у Чернівцях – дайджест
На годину вперед чи назад? Україна вночі переходить на літній час
На Буковині піротехніки знищили мінометну міну часів Другої світової війни
Водійка збила 83-річну жінку: поліція з'ясовує обставини ДТП у Чернівцях
Українські аграрії вже засіяли понад півмільйона гектарів зернових: регіони-лідери
У новій угоді про надра зʼявились речі, які сторони раніше відкидували – Зеленський

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм